Volleybalclub GrashoekVolleybalclub Grashoek

GRASHOEK OP ZOEK NAAR AANSLUITING MIDDENMOOT11
feb

Wederom een 10-punten wedstrijd voor de dames van Grashoek. Vandaag op bezoek bij Fyrfad uit Maastricht. Licht gehavend met 7 eigen spelers moest het gewoon gaan gebeuren vandaag, maar daar leek het bij aanvang van de eerste set niet op. Fyrfad startte overtuigend en Grashoek wist even niet waar ze moesten kijken. Teveel persoonlijke foutjes leidden naar 14-8 achterstand. De goede moed/motivatie leek er niet te zijn. Maar het tij in de set keerde en puntje voor puntje werd het gat met Fyrfad gedicht en op 17-17 kwamen ze langszij. Vervolgens was het dan Grashoek en dan Fyrfad wat een puntje voorsprong pakte en daarmee kwam het op 22-22. Toen leek het gedaan Fyrfad liep naar setpunt 24-22, maar alles kan bij damesvolleybal en een goede serveserie deed het tij keren en daarmee werd het 25-25. Nee deze set moest mee naar Grashoek en dat deden ze ook met 25-27. Deze winst moest het team een boost geven.

In set 2 was het een set van pieken en dalen met ontzettend veel servefouten aan Grashoekse zijde. Fyrfad liep uit naar 17-10. Blijkbaar was dat wat Grashoek vandaag nodig had. De inhaalrace werd ingezet, ballen werden gehaald die we de eerste 1,5 set lieten lopen. De afstemming met onze gelegenheidslibero werd beter en het team werd bij 21-18 door de coach gewezen op het feit dat een scenario van set 1 ook mogelijk was. Hard terug geknokt en nu jezelf belonen. En jawel het werd 21-21, Fyrfad nog voor naar 23-21 en wederom was een goede serve serie de basis voor de 23-25 setwinst.

De 3e set was Fyrfad de klap van tweemaal setverlies niet te boven. Tot 10-10 liet Grashoek Fyrfad meedoen om een beslissend gat te slaan naar 18-12 voor Grashoek. Fyrfad kwam nog terug tot 20-19 , maar Grashoek ging voor de winst en die was binnen door de 3e set met 25-21 te winnen.

Zouden we dan 5 punten mee kunnen nemen uit Maastricht? Set 4 was voor Grashoek. Dat moeten ook de meegereisde supporters gedacht hebben. Grashoek pakte de leiding met 12-7. Het was rommelig aan Fyrfad zijde en de wissels brachten nog meer verwarring. Dit leidde tot meerdere rotatiefouten aan Maastrichtse zijde, echter werden deze door de officials niet opgemerkt. Zelfs na een moment van stil leggen wilde de niet Nederlands sprekende scheidsrechter niets horen over de gemaakte fout. Fyrfad kroop hierdoor dichterbij naar 17-20. Niks aan de hand maar de lange wedstrijd begon zijn tol te eisen en de beperkingen in wisselmogelijkheden zorgde ervoor dat Grashoek Fyrfad op 23-23 langszij zag komen. En die kans om toch nog een set te pakken grepen ze. 27-25 voor Fyrfad, maar een mooie en verdiende 3-1 overwinning voor Grashoek.

Wie dat vooraf voorspeld had, die … en ja het zomaar anders kunnen gaan als je naar de kleine verschillen kijkt. Gelukkig voor het team hebben we nu ervaren dat het ook eens mee kan zitten en daarmee kunnen ze met 13 punten uit de laatste drie wedstrijden weer echt naar boven gaan kijken in de stand. Komende weken een aantal tegenstanders om te bewijzen dat de middenmoot een plek is waar het team zeker thuis hoort.

Komend weekend komt Athos uit Sevenum op bezoek in Grashoek, een mooie derby die in de heen wedstrijd een andere uitslag verdiende dan het resultaat was. Wie weet hoe het komende week zal verlopen, kom je ook kijken?