Volleybalclub GrashoekVolleybalclub Grashoek

Stravoc maatje te groot voor Grashoek dames1
okt

In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen was Stravoc Dames 2 te gast in de Ankerplaats. Afspraak met elkaar was dat we ongeacht het resultaat zelf een goed niveau wilden neerzetten.

In de openingsset werd meteen duidelijk dat Stravoc voor de punten naar Grashoek was gekomen. De spanning zat er aan Grashoek zijde nog wat op en Stravoc nam een voorsprong van 5-3. Gesteund door een complete staf en publiek pakte de ploeg het goed op middels een strakke serve en liep Grashoek uit naar 9-5. Deze opgebouwde voorsprong gaven de Grashoek dames niet meer uit handen via 15-9 en 22-17 werd het 25-22 voor Grashoek.

In de tweede set wist geen van beide ploegen een groot verschil te maken. Helaas moest Robin op een stand van 2-2 het veld verlaten met een enkelblessure. Deze positie werd door nieuwkomer Janna goed overgenomen. De gehele set ging het gelijk op 7-7, 13-13, 17-17. Het grote verschil was het enthousiasme binnen de lijnen van Stravoc wat vele malen groter was dan bij de thuisploeg. De thuisploeg die met de nieuwkomers nog even zoekende is naar de juiste samenstelling en de onderlinge afstemming. Stravoc sloeg een klein gaatje aan het einde van de set en pakte daarmee ook de setwinst met 25-23. Beide ploegen weer in evenwicht.

De 3e en 4e set konden de dames van Grashoek niet bij houden. Een achterstand werd nog wel geheel of gedeeltelijk ingelopen maar op dat moment was het Stravoc wat een voorsprong nam. Met name in set 3 was Grashoek te bang om de fout te maken en dan maak je hem juist. Blokkerend was Stravoc ook de betere ploeg. Met 25-17 en met 25-19 nam Stravoc terecht 4 punten mee naar huis. En dan is de conclusie dat er voor de Grashoekse dames werk aan de winkel is om de volgende wedstrijd weer een stap voorwaarts te maken. De derby tegen Olympia is op 13 oktober de eerst volgende wedstrijd in onze eigen vertrouwde Ankerplaats.