Volleybalclub GrashoekVolleybalclub Grashoek

Grashoek Dames pakken 5 punten in Neer30
okt

De uitwedstrijd tegen Accretos uit Neer is alweer de vijfde wedstrijd van deze nog jonge competitie en er gebeurt altijd wel iets! In de wetenschap dat zowel Grashoek als Accretos nog zoekende zijn naar de juiste spirit en punten was het vandaag voor beide teams super belangrijk om deze te pakken. Een 10 puntenwedstrijd zo vroeg in het seizoen?

Grashoek had wat aanvulling uit het tweede team meegenomen omdat de eigen spelers met wat kleine kwaaltjes kampten. Zoeken naar spelvreugde van jezelf en met elkaar was wederom de belangrijkste opdracht, naast goed volleyballen en de gemaakte afspraken nakomen.

In de eerste set was het Accretos wat goed uit de startblok kwam en een 5-1 voorsprong nam. Grashoek nog niet wakker of iets teveel spanning erop? Al snel bleek dat Grashoek gekomen was voor de winst en bij 6-6 waren we langszij. Dit bleef zo tot 10-10 en toen gaf Grashoek gas. Een serve serie van Juul bracht de stand naar 19-11 waarna de set volwassen uitgevolleybald werd naar 25-16. Een mooie en goede 1-0 voorsprong voor Grashoek.

De tweede set was meteen duidelijk. Grashoek ging ervoor en legde wederom met een goede serve en weinig fouten aan eigen zijde de druk bij Accretos een 10-3 voorsprong was het gevolg en die bouwde verder uit naar 14-8. Hier haperde het even. Een ongebruikelijke wissel was het gevolg van wat dwaling in het leerproces van de officials. We kregen een nieuwe en ervaren scheidsrechter die meteen liet zien dat er met hem niet gelachen ging worden. Grashoek had even last van de tumult en Accretos naderde tot 14-13. Daar keerde het tij. Grashoek herpakte zich en nam met 19-15 een beslissende voorsprong en speelde de set uit naar 25-19.

Na 3 seriebeurten in de 3e set was de stand wederom 10-3 in het voordeel van de Grashoekse dames. Even maakten beide ploegen evenveel punten en 17-10 was het gevolg. Grashoek had vandaag een enorme werklust en liet zien dat we een team in opbouw zijn. Met de hulp van wissels en groot enthousiasme werd de winst in de 3e set gepakt en was de wint van de wedstrijd een feit. Nu nog het vijfde punt ophalen en jezelf belonen voor een goede wedstrijd. De winst van de 3e set zorgde even voor verminderde concentratie in de 4e set waardoor Accretos een 8-4 voorsprong pakte. Met wat wissels kwam Grashoek op 11-11 langszij. De wissels zorgde voor een aardige fantasie opstelling maar ook dat pakte vandaag goed uit. Tot 17-17 bleef het gelijk waarna Grashoek een klein gaatje sloeg. Groot genoeg om de volle winst en verdiend de 5 punten mee te nemen naar Grashoek. Ons wederom aanwezige supporters groep had vandaag een ander Grashoek gezien als de voorbije weken. Een om trots op te zijn en waarmee we verder gaan bouwen in de rest van het seizoen.

In de planning staat volgende week de wedstrijd tegen Fyrfad. Deze wordt verplaatst. Waarheen is op moment van schrijven van dit verslag nog onduidelijk. We houden jullie op de hoogte.

Terug
^ Terug naar boven