Volleybalclub GrashoekVolleybalclub Grashoek

Grashoek D1 winnen derby van Olympia D315
okt

Na een weekje rust stond vandaag de thuiswedstrijd tegen Olympia D3 op het programma. Voor de Grashoekse dames zaak om de eerste winst van het seizoen te pakken tegen een promovendus en niet te onderschatten tegenstander. Focus op volleybal en doen op je eigen plekje wat je moet doen was de hoofdopdracht en zeker niet vergeten om bovenal ook plezier te hebben samen.

De openingsset startte met wat aftasten van de verhoudingen, een puntje aan beide zijde en 5-5 was de stand waarop Grashoek liet zien dat ze beter waren vandaag. Met 11-6 werd een mooi gat geslagen. Dat was ook nodig want Olympia kwam even terug naar 15-13 om vervolgens Grashoek met de nodige afwisseling in de aanval uit te zien lopen naar 23-15. De set werd degelijk uitgespeeld en ging met 25-19 naar Grashoek.

Geen vuiltje aan de lucht en op naar set 2. Samen weer gelijk aan de set begonnen. 4-4 naar 8-8. Punten bij Olympia met name gemaakt door Grashoekse foutjes. Met twee grote serve series van Sanne en Elise wist Grashoek de voorsprong uit te bouwen. Geen foutjes hoge servedruk en Olympia wist niet waar ze moesten zoeken. 25-12 was dan ook een verdiende setstand en duidelijk een geruststellende 2-0 voorsprong.

Althans dat dachten de Grashoekse dames. De derde set (altijd lastig) bleek alles van de 2e set vergeten. Grashoek vond het nodig om zelf te verzuimen om punten te maken en de foutjes en slordigheden zorgden voor vele kadootjes voor Olympia, wat geloof vond in eigen kunnen en Grashoek liet zien dat je je niks kunt permitteren. Telkens als Grashoek dichterbij kwam, het verschil bleef twee punten in voordeel van Olympia, werd de foutenlast weer groter. Het was dan ook Olympia wat terecht de derde set pakte met 25-19.

Set 4 was nu plots twee punten waard voor Grashoek. De spanning zat erop en Olympia rook haar kans. De gehele set ging het gelijk op van 4-4 naar 8-8 naar 13-13. Dan de ene een punt voor en dan de andere. Bij 15-13 was het Grashoek wat voor het eerst een twee punten voorsprong nam maar op 19-19 was Olympia weer langszij. De eerste thuiswinst beklemde het team? Olympia nam brutaal de leiding met 20-19 en liep uit naar 22-20. Grashoek wilde niet kapituleren en rechtte de rug. Een goede serve serie van Dide en oplettendheid aan het net zorgde voor 22-22 en setwinst met 25-22.

Een verdiende en knappe overwinning die smaakt naar meer. Onze trouwe supporters waren er weer en die danken wij. Zij hebben de reis naar Valkenburg al gepland voor de wedstrijd van volgende week tegen SEC. Zal het net als vorig jaar weer 22-20 worden in de 5e set? Kom maar kijken als je zin en tijd hebt. Aanvang is 16.00 uur.