Volleybalclub GrashoekVolleybalclub Grashoek

MOOI SLOT DAMES GRASHOEK14
apr

Een bijzondere dag voor een bijzondere groep mensen. De laatste thuiswedstrijd van het seizoen, afscheid van een aantal spelers en ook van de trainer/coaches, maar ook een dag waarop nog iets recht gezet moest worden voor de openingswedstrijd van het seizoen. En deze wedstrijd ging om de strijd van de winnaar van het rechterrijtje in de stand; Plek 7. Met het in grote getale aanwezige publiek die wij zeker niet vergeten te danken voor een mooi seizoen, gingen de dames van Grashoek er vol voor om het seizoen waardig af te sluiten.

De openingsset was er een die veel beloofde voor de rest van de wedstrijd. ADC een team met veel ervaring was niet onder de indruk van de sfeer en de kleine speelruimte en pakte meteen in de leiding met 6-3. Grashoek liet zien dat ze er waren en kwam terug tot 7-7. Een beetje stuivertje wisselen tot 12-12 en toen sloeg Grashoek een gaatje naar 15-12 en 18-14. ADC kapituleerde niet en kwam op 18-18 alweer langszij. De foutenlast van de ploeg die deze het laagste wist te houden kon vandaag wel eens de winnaar worden. Set 1 ging spannend uit. Grashoek dacht op 21-18 de set binnen te hebben en ADC dacht hetzelfde op 21-23. Grashoek kreeg op 24-23 het eerste setpunt maar het was ADC wat er met 26-28  aan de haal ging.

Grashoek liep ook in het begin van de tweede set achter ADC aan, te weinig servedruk zorgde ervoor dat ze zich geen foutje konden permitteren. En dat lukte niet dus ADC pakte weer de leiding met 6-9 en liep uit via 10-15 naar 12-17. Een gouden wissel met het inbrengen van Elise die een serve serie van 9 rake klappen bracht de stand op 21-17 voor Grashoek. Dit lieten de dames niet meer lopen en met 25-19 was de stand 1-1. De sfeer zat er weer in en op naar set 3.

Set 3 bracht Grashoek zich na een mooie voorsprong van 13-9 en 18-15 toch zelf in de problemen. ADC bleef hetzelfde rustige degelijke bekeken spelletje spelen en Grashoek ging weer over naar de persoonlijke fouten en liep uit naar 21-24. Dit keer was het niet gedaan. Daar waar in set 1 de winst naar Grashoek leek te gaan en ADC ermee ging lopen was het nu omgekeerd. Dide zette met haar serve de ploegen langs elkaar op 25-25 en Grashoek pakte de set met 27-25.

Op naar de laatste set van het seizoen, daar gingen de dames van Grashoek voor. Meteen bleek dat de fut en energie eruit was bij ADC, Grashoek liep via 10-2 uit naar 15-8 en 18-9. Het moment om de afscheidswissels vorm te geven. Sanne werd vervangen door Dide en onder luid applaus was haar laatste punt gespeeld. Onze aanvoerdster van de laatste jaren heeft het erop zitten, maar kijkt met een mooi en goed gevoel terug op 11 jaar dames 1. Bij de stand 23-14 was het de beurt aan Robin om haar plek door Maxim te laten innemen en ook Robin stopt met Dames 1, waar moeten pap en mam nu toch heen op zaterdagavond Robin. Ook jij bedankt voor de mooie jaren en je lekkere eigen mening, het applaus was er ook voor jou. Ja het was nog niet klaar op 24-15 was het de beurt aan Elise. Juul kwam haar plekje overnemen. Een afscheid van Elise wat hopelijk van korte duur is want je bent nog enorm van waarde met je serve en je spel zeker als je dat voor jezelf weer op kunt brengen om je daar op te focussen. Elise dank je wel en tot snel weer binnen de lijnen en het applaus zal een stimulans zijn om de draad snel weer op te pakken. In dat zelfde punt gaf onze libero, Tamara, haar plek over aan Janna en daarmee was het laatste applaus in de wedstrijd voor haar. Ook voor haar een mooie periode afgesloten, nog onwerkelijk voelt het maar waar. Het beslissende punt was een formaliteit en met 25-15 was een terechte overwinning in the pocket.

Na de wedstrijd werden er nog kadootjes uitgedeeld door en aan de groep en onder luid applaus van ons trouwe publiek werden naast de spelers ook de trainers bedankt voor een mooi jaar.

Het zit erop het is gedaan het is mooi geweest. Seizoen 2018-2019 was er eentje wat in het geheugen zal blijven als een mooi en bijzonder jaar voor dit geweldige team met de vele ups en downs die we samen meegemaakt hebben. Op naar een geweldig jubileum op 4 en 5 mei en dan als toetje het teamweekend op 25-26 mei. LIEVE MENSEN BEDANKT, HET GA JULLIE GOED EN WE ZIEN EN SPREKEN ELKAAR ZEKER.

Terug
^ Terug naar boven