Volleybalclub GrashoekVolleybalclub Grashoek

DAMES GRASHOEK WEDEROM NAAR WINST18
feb

In de derby tegen Athos uit Sevenum hadden de Grashoekse dames nog wat goed te maken. Met een voor de tweede keer dit seizoen compleet team moest het dan maar gaan gebeuren. Athos wat de bovenkant van de middenmoot aanvoert op plek 4 tegen de Grashoekse dames die de gevonden aansluiting met de middenmoot niet willen verliezen.

Grashoek pakt in de 1e set brutaal de leiding door een goede serve serie en loopt via 5-1 uit naar 9-6. Athos ondertussen wat gewend aan de zaal laat zien dat ze er een wedstrijd van willen maken en knokt zicht terug naar een 13-11 voorsprong. Op 15-15 waren het de Grashoekse dames die weer langszij kwamen en ook er vol overheen. Met goed verdedigend werk uit zowel de serve als rally pass groeiden de kansen aan het net. En daar waar er volle bak voor gegaan werd had dat ook het gewenste resultaat. Via 21-17 werd het 25-21.

De tweede set was een kopie van de eerste met dat verschil dat het grashoek was wat de fouten maakte en zoveel dat Athos deze set niet kon verliezen. Athos liep uit naar 13-6, waarna Grashoek terugkwam tot 13-14. Dat lukte later in de set nog een keer. Athos liep uit naar 19-14 en bij 21-20 kwam Grashoek weer tot 1 punt. Hier was de koek op voor de tweede set en werd het 25-21 voor Athos en daarmee de stand volledig in evenwicht.

In set 3 was het van meet af aan Grashoek wat de leiding pakte. Het gat werd geslagen meteen in het begin van de set en niet meer weggegeven. Het spel van de eerste set was terug en met 25-18 werd de 2-1 voorsprong een feit. In set 4 leek het heel even of het een kopie van set 2 zou worden. Athos nam de leiding met 6-4, maar op 8-8 was Grashoek weer bij en vanaf dat moment werd koers gezet naar setwinst en die kwam er ook met 25-19. Een hele mooie verdiende overwinning voor de dames uit Grashoek. Een mooie teamprestatie die ervoor zorgde dat ze 17 punten halen uit de laatste 4 wedstrijden.

Volgende week reizen de dames naar Ell, een van de ploegen die nog meedoet om de titel en die zeker niks cadeau zal doen aan Grashoek. Maar is Grashoek in staat om haar thuisnederlaag weg te spelen in het gymzaaltje in Ell, zou het deze keer wel lukken? Aanvang 19.00 uur maar dat weten onze trouwe supporters allang.