Volleybalclub GrashoekVolleybalclub Grashoek

Welkom op VC Grashoek.nl!
Op deze website vindt u nieuws en informatie over teams, wedstrijdprogramma's, uitslagen, wedstrijdverslagen en competitiestanden van Volleybalclub Grashoek. Heb je nieuws voor de website, stuur even een mailtje naar de webmaster. En bekijk vooral ook even de Facebookpagina!

Eerste thuiszege Dames 23
okt

Wat kan je verwachten in een voor ons onbekende poule. Dat is de komende weken telkens de vraag. Vandaag hadden we HHC d2 op bezoek. Een team wat op een haar na vorig jaar de promotie gemist heeft en die net als wij de openingswedstrijd van het seizoen gewonnen hadden.

Een matige start in de eerste set, ingegeven door een goede service serie van de andere kant, zorgde ervoor dat we al snel tegen een 6-1 achterstand aankeken. De boodschap was duidelijk we moesten vol aan de bak. Werken voor elkaar en slim en bekeken volleyballen zorgde ervoor dat we halverwege de set langs zij kwamen. Die werd zelfs uitgebouwd naar een voorsprong van een punt of 3-4. Het gemaakte verschil stond aan het einde van de set ook nog op het scorebord. Tevreden wisselden we van speelhelft.

In de volgende 1,5 set hebben we onszelf, de tegenstander en het publiek laten zien dat we echt wel kunnen volleyballen.Onze vaste supportersgroep heeft echt wat gemist. Een genot was het om te zien wat speelsters voor elkaar over hebben en waar dat toe kan leiden.

Leuke en goede reddingen, goede spelverdeling en aanvallers die op allerlei wijze de verdediging van de tegenstander lek speelden. De tweede set werd winnend afgesloten en in de 3e set liepen we weg naar een 20-11 voorsprong. Vanaf dat moment sloop er wat “gemakzucht” in ons spel en zorgde wederom twee goede service series van de tegenstander dat zij in konden lopen tot 22-20. Dit mag natuurlijk niet, maar het gebeurt en gelukkig zonder gevolgen. Ook de 3e set en dus 4 wedstrijdpunten waren zeker gesteld.

De lijn uit het einde van de 3e set kreeg zijn vervolg in de 4e. Een te laag activiteitenniveau, een gevoel van we zijn er al. zorgde ervoor dat we HHC toch een set mee lieten nemen naar Horn, onnodig en zonde en jammer dat een zo’n goede wedstrijd op deze manier eindigde. OOk hier leren we van neem ik aan.

Maar conclusie van vandaag was zeker wel dat we hebben laten zien dat we kunnen volleyballen, dat we dat met en voor elkaar willen en dat dat 4 punten opgeleverd heeft. En met dat tevreden gevoel zien we de volgende wedstrijd volgende week zaterdag 9-10-2010 om 17.30 uur tegen Peelpush D5 met vertrouwen tegemoet zeker als dan ook de vaste supporters hun gang naar de ankerplaats weer hebben weten te vinden.

Christian Meulendijks

Terug
^ Terug naar boven