Dames 2: Twee gezichten in 1 wedstrijd

Er zijn twee ploegen in onze poule die de aansluiting gevonden hebben met de subtop in onze poule. Een daarvan was vandaag onze tegenstander. We waren tegast bij onze buren in Meijel Peelpush. Een leuk team wat technisch goed volleybalt en waar een aantal talenten in rond lopen. Gewaarschuwd gingen we die kant op met de hulp van twee dames uit het derde.

We starten goed en hadden de druk er volledig opliggen, wat bij 4-8 al resulteerde in een 1e time -out. Deze voorsprong bouwden we via 15-11 en 20-16 uit naar setwinst met 25-19. Een set waar de service druk hoog was, en onze concentratie erg goed wat dan ook weer weinig onnodige fouten tot gevolg had. De tweede set stoomden we verder en via een voortreffelijke service serie met daarbij attent spel van de rest liepen we alsof het niets was uit van 9-3 naar 21-9. De genomen time-out hielp niet want de tweede set werd binnengehaald met 25-9.

Wat kan je gebeuren denk je dan, en wie had dat gedacht. Maar vanaf de 3e set keerde het tij, het leek wel of we van shirt gewisseld hadden. De rollen ware omgedraaid en wij liepen vanaf dat moment constant achter de feiten aan. Geen aanvalsdruk, veel fouten in de pass en als het dan eens liep ronden we het niet goed af 10-2 en 18-7 waren tussenstanden en de eindstand kwam uit op 25-15.

Dan kun je aan de laatste set beginnen maar daar wilde Peelpush niets van weten. Een kopie van de 3e set diende zich aan en via 8-5 en 13-6 liepen ze uit naar 25-12.

De 5e en beslissende set moest maar duidelijkheid brengen wie het 5e wedstrijdpunt mee naa rhuis mocht nemen. Heel even hebben we gedacht dat wij dat waren maar het tegendeel was waar. Het geloof ontbrak in het veld en op de tribune en naast het veld was er ongeloof. Peelpush hield met 15-7 de winst in eigen huis en was over het geheel gezien een terechte winnaar. Een wedstrijd die als je de eerste sets had gezien niet van gedacht had dat die zo zo eindigen en had je alleen de laatste 3 sets gezien dan had je gedacht dat het 4-0 was. Een wedstrijd met twee gezichten van beide ploegen.

Volgende week krijgen we een oude bekende op bezoek. Kessel 2 is om 17.30 uur onze tegenstander in de Ankerplaats. Een heuse wedstrijd die op basis van de heenwedstrijd 3-2 en de huidige stand de moeite waard kan zijn, komt u ook, ja toch zeker.