Volleybalclub GrashoekVolleybalclub Grashoek

Welkom op VC Grashoek.nl!
Op deze website vindt u nieuws en informatie over teams, wedstrijdprogramma's, uitslagen, wedstrijdverslagen en competitiestanden van Volleybalclub Grashoek. Heb je nieuws voor de website, stuur even een mailtje naar de webmaster. En bekijk vooral ook even de Facebookpagina!

Seizoensopening Dames 1 met overtuigende zege3
okt

Een weekje later als de officiële start van de competitie mochten vandaag ook de dames van VC Grashoek aan hun 1e wedstrijd beginnen.
Vooraf gegaan door 1 minuut stilte ter nagedachtenis aan lid Loek Hunnekens kon er begonnen worden aan onze wedstrijd tegen Active Rooy.
Wat mag je verwachten, een tegenstander die vorig jaar nog een klasse hoger speelde, een goede voorbereiding achter de rug dus laat het geweld maar los barsten.
De openingsset zat er in de beginfase nog wel wat spanning op en tot 10-10 ging het gelijk op. Een time –out zorgde voor de benodigde rust aan Grashoekse zijde waardoor het tweede deel van de 1e set met 15-6 gewonnen werd. 25-16 is overtuigend en goed en een mooie basis voor de rest van de wedstrijd.
De tweede set met dezelfde zes spelers gestart. In mum van tijd lopen we bijna foutloos volleyballend weg naar een 14-5 voorsprong in het voordeel van Grashoek. En met een goede bank is wisselen een klein risico en zo krijgen de wisselspelers ieder een kans. Met 5 spelers die vorig jaar nog in het tweede speelden was daar weinig van te merken in welke opstelling dan ook. Fijn voor een coach!!
De 2e set werd doorgezet in de lijn zoals gestart Met 25-12 was dit een dikke uitslag en een 2-0 voorsprong een feit. Gaaf om die koppies te zien, maar de waarschuwing maar gegeven dat de 3e set er een is die twee punten waard is en als je die wint dat je sowieso de wedstrijd in the pocket hebt.
Ondanks de waarschuwing sloop de gemakzucht/het concentratieverlies in het team. Iets minder scherp en de Grashoekse dames keken in het tweede deel van de set tegen een 15-12 en vervolgens tegen een 17-19 achterstand aan. Met name de serve liet ons in de steek in set 3 en 4. Met drie wissels aan Grashoekse zijde kwamen we punt voor punt terug naar 21-22. Een degelijke serve van onze gaste uit dames 2 bracht ons langs zij van Active Rooy 23-23. De spanning was er en de kans om de set te pakken ook en zo gebeurde het ook 25-23 en vier wedstrijdpunten waren het gevolg.
Nu de 4e set nog even winnen. Tot 14-11 keken de dames uit Grashoek aan tegen een achterstand, het wilde even niet. Wederom was een wissel noodzakelijk, maar ook effectief. Punt voor punt liepen we in op Rooyse en werd het 21-21. Toen was het laatste verzet gebroken en via 25-22 waren de eerste vijf punten van het seizoen een feit.
Een mooie verdiende zege met een compliment naar het complete team. Komende week weer hard trainen en dan volgende week op naar Meerlo voor de wedstrijd tegen Set-up. Mocht je willen kijken zorg dan dat je om 17.00 uur in het Brugeind in Meerlo bent.

Terug
^ Terug naar boven