Volleybalclub GrashoekVolleybalclub Grashoek

OVERTUIGENDE ZEGE DAMES GRASHOEK23
mrt

Voor de tweede keer dit seizoen een wedstrijd op vrijdagavond met een tegenstander die de dames van Grashoek over twee weken weer treffen maar dan in Linne. Een onbekende tot heden maar wel de nummer 4 van de ranglijst. De dames hadden er zin in en wilden nog wel eens iets laten zien. En dat luktte heel erg goed.

In de openingsset was het begin nog even aftasten waardoor het tot 10-10 gelijk opging. De ploeg die de minste fouten maakte pakte de leiding in de wedstrijd. Twee grote serveseries zorgden voor een verschil dat Limac tegen een 21-14 achterstand aankeek. De set werd met alertheid en felheid uit gevolleybald ddoor Grashoek en met 25-17 gewonnen.

In de tweede set lag de druk meteen bij Limac door goed serveren vanuit Grashoek zijde. Nu werd op 4-4 het gat geslagen naar 15-6. Grashoek speelde samen, haalde veel ballen van de vloer en was aan het net erg efficient en goed in het zichzelf belonen voor de getoonde inzet. Met 25-18 werd deze set overtuigend gewonnen en het publiek genoot.

De 3e set haperde het even, waarom was de vraag aan de kant maar het lukt even niet om het verschil te maken. De 2-0 voorsprong en de manier waarop waren hier wellicht de reden van. De set ging volledig gelijk op van 4-4 naar 10-10. !5-11 voorsprong voor grashoek maar op 15-15 was Limac weer langszij. Limac pakte zelfs een 22-20 voorsprong maar een wissel en goede servebeurt zorgde voor 23-22 voor Grashoek. En dat was voldoende om ook het 4e wedstrijdpunt en de 3e set te winnen. Het was close maar de betere ploeg had dan ook even het geluk aan haar zijde.

De 4e set was bijna een formaliteit. Een mooie set van Danique die en goed serveerde, en kill blocks afleverde en aanvallend haar punten maakte, zorgde zij alleen dat er 11 punten aan Grashoek zijde bleven een dik compliment waard. De set eindigde in een 25-14 winst.

Een overtuigende zege die we toeschrijven naar een collectief optreden als team. Volgende week vrijdag 29-3 wacht ons de volgende thuiswedstrijd tegen het reeds gedegradeerde Fortutas. Wederom om 20.00 uur. Kom gezellig onder genot van een drankje ons Dames 1 aanmoedigen.