Volleybalclub GrashoekVolleybalclub Grashoek

Welkom op VC Grashoek.nl!
Op deze website vindt u nieuws en informatie over teams, wedstrijdprogramma's, uitslagen, wedstrijdverslagen en competitiestanden van Volleybalclub Grashoek. Heb je nieuws voor de website, stuur even een mailtje naar de webmaster. En bekijk vooral ook even de Facebookpagina!

Grashoek verslaat koploper20
feb

Miserabel was het na de nederlaag drie weken geleden in Sevenum, maar zoals Miserabel zong op ut LVK; Waat is det lekker….. is de smaak die gisteren over bleef na de wedstrijd van gisteren.
In een overvolle Gymzaal de Ankerplaats in Grashoek waren alle ingrediënten aanwezig die horen bij een wedstrijd tussen de nummer 2 Grashoek en de op bezoek zijnde koploper Athos. Radio met live verslag, trom van Athos, veel publiek van de uit en thuis ploeg, en bovenal twee teams die er een wedstrijd van wilden maken met als inzet de eerste plek in de poule.
De voorbije twee weken stonden voor Grashoek in het teken van deze wedstrijd en dan moest het maar gebeuren. Lol maken en genieten maar vooral ook laten zien dat we goed kunnen volleyballen was de opdracht voor de dames uit Grashoek.
In de eerste set was het Athos wat een kleine voorsprong pakte en uitliep naar 8-5. Foutjes in alle onderdelen van het spel zorgden ervoor dat Grashoek continu achter de feiten aanliep. Op de een of andere manier kwamen er een aantal spelers niet van de spanning af. Dat werkte belemmerend voor het spel en de trom luidde dan ook veelvuldig voor Athos. 17-11 liep Athos naar weg en daarmee een onoverbrugbaar gat geslagen. De kopjes even omlaag, een time-out met daarin het verzoek om te gaan volleyballen Niks voor Niks hadden we toch gezegd tegen elkaar, kom op dan! De eerste set was vergeven, maar we pakten het spel wel op. 25-17 voor Athos, waarmee Athos de eerste opdracht vervuld had en dat was minimaal 1 set winnen.
In de tweede set ging het met twee wissels in deploeg aan grashoekse zijde beter als in de eerste . Het spelverloop was gelijk tot aan 8-7. En Plots was daar de vrijheid, de lach, de energie die nodig is om de koploper te verslaan. Meer servicedruk van Grashoekse zijde, een iets sneller spelletje in de aanvalsverdeling en er ontstonden afgedwongen fouten aan athos zijde. Via 16-9 werd het 21-16 voor Grashoek. Deze set kon Grashoek niet ontlopen en met 25-18 was het 1-1 in sets. Belangrijker was dat het geloof dat je de koploper het lastig kunt maken terug in de ploeg.
Set 3 was van belang dat we sterk uit de blokken kwamen en met de steun van het publiek lukte dit. De aanval ging steeds beter lopen en verdedigend werden er ballen gehaald waar vele met bewondering naar gekeken hebben. Samen met de goede en afwisselende serve en aanval werd Athos weggespeeld. Met 25-15 werd de derde set gewonnen en ja Grashoek stond 2-1 voor. Mensen voor de radio gingen er eens goed voor zitten. Zou Grashoek het volhouden of was het Athos wat terug zou komen.
Nee in de 4e set bleef de flow waar Grashoek in terecht gekomen was aanwezig. In mum van tijd stond er een 12-3 voorsprong op het scorebord. De coach van Athos zocht de wissels maar dat bracht geen verschil. Even lukte het Athos om de achterstand te verkleinen, maar uiteindelijk scoorden beide ploegen nog 13 punten en daarmee werd het 25-16 voor Grashoek en een prachtige 3-1 overwinning was een feit.
Verdiend werd de koploper aan de zegekar gebonden en daarmee het gat naar de koploper verkleind met 3 punten. Athos zal vanaf nu rekening moeten houden met een voorsprong van slechts twee punten en daarmee blijft de competitie spannend.
Voor Grashoek geldt dat er elke week nu een finale gespeeld wordt en het maximale gevraagd wordt om daarmee de druk er bij Athos volledig op te houden. Grashoek speelt zaterdag na de carnaval in Maasbree, een lastige niet te onderschatten tegenstander waar thuis ook 1 set tegen verspeeld werd. Lekker carnavallen en dan weer vol aan de bak.
Via deze weg danken we het in grote getale aanwezige publiek. Wij rekenen op jullie steun in de komende weken. Tot 4 maart om 15.30 uur in Maasbree.

Terug
^ Terug naar boven