Volleybalclub GrashoekVolleybalclub Grashoek

Welkom op VC Grashoek.nl!
Op deze website vindt u nieuws en informatie over teams, wedstrijdprogramma's, uitslagen, wedstrijdverslagen en competitiestanden van Volleybalclub Grashoek. Heb je nieuws voor de website, stuur even een mailtje naar de webmaster. En bekijk vooral ook even de Facebookpagina!

Grashoek Dames ontnemen Tupos titelkans17
apr

De competitie is in het voorlaatste weekend beland als de dames van Grashoek op bezoek mogen bij de gedoodverfde kampioen Tupos uit Baarlo. Tupos had dit seizoen 1 doel en dat was het binnenhalen van de titel. Ze hadden op de inspeelshirts al de opdruk Kampioen 2017-2018 gedrukt staan. Het mag dan een doel zijn maar dan is en blijft de vraag of iets dergelijks geen extra motivatie oplevert bij de tegenstander. Met een live verslag van omroep P&M was de wedstrijd ook in Kerkrade te volgen waar naaste titelkandidaat Furos haar wedstrijd speelde tegen de nummer laatst. Tupos moest minimaal 9 punten halen uit de laatste 2 wedstrijden om niet afhankelijk te zijn van Furos. Dat betekende dat aan Grashoek alles gelegen was om net als in Kerkrade 2 sets te winnen. De omstandigheden waren vergelijkbaar, lekker warm en twee teams die er zin in hadden.

Laat je niet gek maken en gewoon je eigen ding doen was de opdracht voor Grashoek, maar wel fel en met inzet volleyballen. De eerste set was hier niks van te zien. Het was Tupos wat Grashoek haar wil oplegde. Niks in te brengen op een goedeservedruk en aanvalsspel van Tupos werd de set met 25-13 verloren en Tupos lag nog op kampioenskoers.

Met een wissel in het team aan Grashoek zijde werd een andere tactiek toegepast en dat pakte goed uit. De serve welke een wapen is van Grashoek lukte het in set 2 wel. In combinatie met een grotere foutenlast aan de zijde van Tupos was het Grashoek wat brutaal de leiding nam. Puntje voor puntje werd een voorsprong gepakt en Grashoek liep uit naar 20-12 voorsprong. De kopjes gingen omlaag bij Tupos en ergernis was aanwezig. Tupos rechtte de rug en kwam nog terug tot 21-18 maar het was Grashoek wat verrassend de 2e set binnen haalde. Nu kwam de druk nog hoger te liggen aan Tupos zijde waarvan het aan het begin van de 3e set leek dat ze daar goed mee om konden gaan. De 3e set was het eerste deel weer volledig op de hand van Tupos, Grashoek verzuimde om de trekker over te halen maar ging in de rol van sluipmoordenaar. Heel stiekum werd een achterstand van 8 punten verkleind door 2 goede serve beurten. Met de stand van 24-22 dacht Tupos toch echt de winst binnen te hebben maar was het Grashoek wat toch langszij kwam op 24-24. Lange rally’s waarbij verdedigend alles werd gegeven en aanvallend beide ploegen de druk niet vol opvoerde om zodoende de fout niet te maken. En ja wat niet bedacht en verwacht werd gebeurde Grashoek pakt set 3 met 27-25 en laat de droom van Tupos uiteenspatten. Het publiek van Tupos verlaat met grote getale op dat moment al de tribune, maar onze eigen supporters blijven ons steunen.

De 4e set was een kopie van de 3e set echter nu was het Tupos wat een grote achterstand ophaalde en vanaf 20-21 werd het wederom spannend want setwinst voor Grashoek betekende kampioenschap voor Furos. Furos die inmiddels meeluisterden via de Radio en hoopten op…

Deze keer wilde Tupos niet bijgeven en met 26-24 wonnen zij de 4e set. Een beslissende 5e set moest de winst van de dag duidelijk maken. Grashoek begon sterk en kwam op een 5-1 voorsprong. Toch was het Tupos wat terugkwam tot 7-7. Maar dit bleek de laatste adem. Grashoek zette door en won met 15-9 en daardoor met 3-2 de wedstrijd. Een verdiende en zwaar bevochten overwinning en kroon op het werk wat het team verricht heeft. Een staande ovatie van het publiek was meer dan terecht.

Na het verlies van de wedstrijd in Grashoek riep Tupos nog (winter-) kampioen te zijn. Na deze wedstrijd is kampioen niet meer mogelijk en kunnen de inspeelshirts de kast in en zullen ze volgende week alle zeilen bij moeten zetten om de PD-plek ook niet nog te verspelen aan Hero. (dan komen wij ze volgend jaar weer tegen en zullen ze nu al belust zijn op revanche)

Grashoek gaat zich voorbereiden op de laatste wedstrijd van het seizoen. Een wedstrijd waar voor tegenstander Voerendaal er alles aan gelegen zal zijn punten te halen om de PD-plek voor degradatie te ontlopen. Het vaste tijdstip van aanvang is 19.00 uur. Ook de laatste keer dit seizoen rekenen wij op jullie steun. Ons publiek wat wij nu al bedanken voor de steun gedurende het gehele seizoen in zowel de thuis als de uitwedstrijden.

Terug
^ Terug naar boven