Volleybalclub GrashoekVolleybalclub Grashoek

Welkom op VC Grashoek.nl!
Op deze website vindt u nieuws en informatie over teams, wedstrijdprogramma's, uitslagen, wedstrijdverslagen en competitiestanden van Volleybalclub Grashoek. Heb je nieuws voor de website, stuur even een mailtje naar de webmaster. En bekijk vooral ook even de Facebookpagina!

Grashoek dames doen zichzelf tekort29
jan

De 2e speelronde is van start. Met een degelijke en goede overwinning van vorige week op zak, was het vandaag de return tegen Hero (Herten-Roermond-combinatie) die op het programma stond. Door een nieuwe blessure en werkverplichtingen waren de grashoekse dames vandaag blij met de aanvulling vanuit dames 2. Liefst vier spelers gingen mee naar Herten en die mogen tevreden zijn over hetgeen ze hebben laten zien.

Vooraf een wedstrijd tussen twee ploegen die beide tegen de onderkant van de middenmoot aanstaan op dit moment. Niet slecht maar beter kan zeker.

Voortvarend kwamen de Grashoekse dames uit de startblokken. Hero was zo leek het nog niet wakker. Zelf goed serveren en kansen benutten en mum van tijd was het 10-2 voor Grashoek. Deze voorsprong bouwden ze uit naar 17-7. Geen vuiltje aan de lucht. Hero maakt een tussensprintje en komt naar 17-14, maar toen werd de reeks gebroken. Met 25-15 haalden we de set binnen en stonden we wederom 1-0 voor in een uitwedstrijd.

Helaas waren we niet in staat om de lijn uit de eerste set voort te zetten in de volgende sets. De tweede set was op 4-4 of was het nu 6-4 of toch 5-4 een discussie met teller en een zwak fluitende scheidsrechter (overigens niet partijdig) Deze resulteerde dat we op 5-4 voorsprong de wedstrijd vervolgden. Hero was echter wakker geschud en vanaf dat moment kregen we in de pass geen controle op de serve van Hero, de omgekeerde uitslag van de eerste set was het resultaat 25-15 en de wedstrijd in evenwicht.

De derde set leek een kopie van de eerste. Een 8-3 voorsprong werd brutaal genomen door de Grashoekse dames. Door even de foutenlast te verkleinen. Maar zo zoetjes aan was het Hero wat het spelletje oppikte en een wedstrijd was ontstaan. Maar Hero pakte ook de servedruk op uit set 2 en Grashoek maakte individueel veel (teveel) fouten waardoor op 16-16 langszij kwam en doorstoomde naar 25-18.

Dan de 4e set winnen om daarmee een beslissende vijfde set af te dwingen. Daar leek het echt op af te gaan. Toch wisten de dames van Grashoek een 17-10 voorsprong weg te geven. Via 19-19 en 23-23 was het Hero wat de winnaar van de dag werd met 25-23.

Een wedstrijd waar de dames op terug mogen kijken en zich realiseren dat ze hier vandaag de kans om weer eens een uitwedstrijd te winnen echt hebben laten liggen. Toch sprake van een uitsyndroom of iets anders. Vertrouwen in jezelf en de wil om te winnen zorgen samen voor beleving. Laten we er samen deze week volle bak tegen aan gaan en dan op naar de laatste wedstrijd voor de carnaval.

Volgende week reizen we naar Maastricht en spelen we om 15.00 uur tegen Fyrfad.

Terug
^ Terug naar boven