Volleybalclub GrashoekVolleybalclub Grashoek

Welkom op VC Grashoek.nl!
Op deze website vindt u nieuws en informatie over teams, wedstrijdprogramma's, uitslagen, wedstrijdverslagen en competitiestanden van Volleybalclub Grashoek. Heb je nieuws voor de website, stuur even een mailtje naar de webmaster. En bekijk vooral ook even de Facebookpagina!

Grashoek Dames 1 revancheert zich4
dec

Na een complete off-day vorige week, een goed gesprek, en twee goede trainingen was het de nummer 2 van de ranglijst Furos uit Kerkrade welke zich mocht melden als tegenstanders van Grashoek. Niks voor Niks was het motto en laten zien wat we kunnen. Sinterklaas was vrijdags al langs geweest voor het team dus kadootjes zouden we niet meer krijgen maar ook zeker geen weggeven. In de eerste set ging het gelijk op, waarbij Furos in het eerste deel van de set telkens maximaal 2 puntjes voorsprong pakte. Op 15-15 kwam Grashoek voor de zoveelste keer langszij. Met een wissel op eigen serve zorgde Elise met een goede serve serie voor druk aan Furos zijde. Zij keken plots tegen een 19-15 achterstand aan. Het ijs was gebroken en de voorsprong werd meegenomen naar het eind van de set die gewonnen werd met 25-18.
Kantwissel en opnieuw beginnen. Serveren zou vandaag belangrijk blijken. Wat Elise kan moet Juul gedacht hebben dat kan ik ook. 5 keer serveren voordat Furos hun eerste puntje maakte. Onze serve was super vandaag, maar de service pass liet het wel eens afweten. Op 6-6 kwam Robin aan de serve. Zij wilde niet achterblijven en 8 servicebeurten later was het 13-7 voor Grashoek. Goede opletten in de verdediging, wel uitvoeren van opdrachten aan het net en een spelverdeelster die wat rustiger was dan de laatste weken zorgden samen dat de set degelijk en goed werd uitgespeeld en met 25-20 in voordeel Grashoek eindigde.
Een mooie 2-0 voorsprong in sets en dik verdiend ook nog. Irritatie en frustratie over eigen spel en de scheids maakte zich meester van Furos en dat zou Grashoek moeten helpen.
Twee sets al gewonnen wat we niet verwacht hadden maar wel verdiend, starten we in de 3e set te slap. De servicepass was niet goed genoeg waardoor we tegen een achterstand van 9-6 aanliepen. Dan serveerster van de dag maar weer tussen de lijnen. NA afloop van de serve beurt stonden de Grashoekse dames met 10-10 weer op gelijke hoogte, om vervolgens Furos weer weg te zien lopen aar 16-13 en 22-18. Is de set dan gespeeld, nee was het antwoord, Grashoek rechtte de rug en kwam terug tot 22-22. Via 25-25 was het Furos dat de set met 27-25 meenam naar Kerkrade.
Dan de 4e set maar orde op zaken stellen. Binnen de kortste keren was het 12-6 voor Grashoek. Alles klopte weer net als in set 1 en 2. Maar denken dat je er bent mag niet tegen deze tegenstander en Furos dichtte het gat tot 12-10. Op weg naar de 25 kwam Furos op 18-15 het dichtste bij. Met 24-27 op het scorebord kon het niet meer mis. Toch duurde het tot 24-220 voordat Grashoek het beslissende punt maakte en met een grote vreugdedans de wedstrijd winnend afsloot.
Een verdiende 3-1 zege waarover nog even nagepraat werd door Furos , maar die gevierd mag worden aan Grashoekse zijde. Een overwinning die ze mee moeten nemen naar de komende 3 wedstrijden, want deze maand komen de nummer 1 en 3 ook nog op bezoek en die zullen gewaarschuwd zijn als ze deze uitslag gelezen hebben. Publiek en trouwe supporters bedankt en tot volgende week in Horn.

Terug
^ Terug naar boven