Zwaar bevochten zege Dames 2

In alweer onze 4e thuiswedstrijd wachtte ons vandaag Kessel dames 2. Een team wat de nodige veranderingen heeft ondergaan ten opzichte van vorig jaar en wat de laatste weken hun draai aan het vinden was. We waren gewaarschuwd en niets bleek minder waar. Meteen in het begin van de 1e set stond de druk er vol op. Een opgebouwde voorsprong van 4 punten werd in mum van tijd ongedaan gemaakt door Kessel. Van 6-2 via 6-7 liepen zij uit naar 18-12. De foutjes in de pass en serve fouten zorgden ervoor dat we niet bijkwamen. Maar heel even mochten we nog geloven dat niet wederom de eerste set verloren ging want we kwamen nog terug tot 24-23. Helaas kan het op zo’n moment niets meer lijden en wederom ging de 1e set verloren met 25-23.

Met de licht geblesseerde spelers aan de kant en gesteund door een goede serve serie liepen we uit naar 7-1. Deze set waren wij degene die het spel bepaalden en via 12-7 en 23-14 was de 2e set voor ons.

De 3e set verliep stukken moeizamer tot 15-16 stonden we zelfs achter. Zelfvertrouwen en vrijuit volleyballen was hetgeen er ontbrak. Een time-out verder waarin aangegeven werd dat de schroom van de koploper er wel eens vanaf mocht zorgde voor het keren van het tij. Want door paar foutjes aan Kessel zijde en een alert heid aan onze kant was het plots 23-17 en niets meer aan de hand. Een 2-1 voorsprong was een feit.

Dan de laatste set, tegenstander geknakt, maar het tegendeel was waar. Tot 6-6 kwamen we niet weg, maar een geweldige serviceserie van Elise zorgde voor het belangrijke verschil. Maar liefst 5 directe punten en 2 indirecte zorgde voor een rust in het veld. Toch lieten we kessel terugkomen tot 23-20 en niets is dan gespeeld. Twee punten waren er nog nodig voor een 3-1 zege en die kwamen er ook. Een zwaar bevochten zege waarbij de punten uiteindelijk terecht in Grashoek bleven. Volgende week gaan we naar de hekkensluiter van dit moment in Belfeld waarbij onderschatting wellicht onze grootste tegenstander is.Wil je komen kijken we spelen om 17.00 uur. En de week erna staat in Meijel de topper op het programma zet die ook alvast in je agenda.