Volleybalclub GrashoekVolleybalclub Grashoek

Welkom op VC Grashoek.nl!
Op deze website vindt u nieuws en informatie over teams, wedstrijdprogramma's, uitslagen, wedstrijdverslagen en competitiestanden van Volleybalclub Grashoek. Heb je nieuws voor de website, stuur even een mailtje naar de webmaster. En bekijk vooral ook even de Facebookpagina!

Furos 1 – VC Grashoek 1: Het uitsyndroom30
sep

De tweede wedstrijd van het seizoen, de tweede uitwedstrijd gespeeld in het voor ons verre Kerkrade. Na de openingsnederlaag in de competitie tegen Civitas vorige week hadden we naar onze mening vandaag wat recht te zetten. De neuzen dezelfde kant op en knokken voor elkaar. Een goede vrijdagavond training was er aan vooraf gegaan en de kopjes waren fris. De eerste set begon wat aftastend vanuit beide zijdes maar het initiatief lag bij ons. Heel voorzichtig bouwden we een voorsprong op waarbij we uitliepen naar 17-11. Toen stokte het. Voorafgaand was het niet hoogstaand maar wel effectief en de wedstrijd kantelde. Wij scoorden geen bal meer en Furos kwam steeds beter in hun spel. Via 17-15 kwam Furos zelfs op de eerste voorsprong 18-17. En jawel daar was de druk plotseling op de spelers, foutjes namen toe en we waren niet in staat om die bij ons zelf weg te halen. We komen vervolgens zelfs 23-21 achter wat we ook weer goed maken samen tot 23-23 maar het killerinstinct om de set binnen te halen ontbrak. en Furos ging onterecht (of misschien toch niet) aan de haal met de 1e set.

Het setverlies was nog zichtbaar in de tweede want in mum van tijd was het 11-4 voor Furos. Een achterstand die wij niet goed weten te maken en met 25-15 werd de set afgesloten. Wederom een 2-0 achterstand vergelijkbaar aan vorige week.
De 3e en 4e set vertoonden een vergelijkbaar verloop, grote pieken en diepe dalen. Zowel wij als Furos hadden momenten dat we elkaar volledig wegspeelden. Het ontbrak niet aan werklust maar het moment van reageren was een fractie later als aan de andere kant van het net. Hierdoor lag de druk bij ons en zagen we elke keer een achterstand ontstaan. In de 3e set wisten we een gat goed te maken en terug te komen tot 20-19 maar toen was het weer op en 25-21 bleef ook deze set in Kerkrade. De laatste set was vergelijkbaar zoals gezegd terugkomen tot 23-21 maar niet in staat om door te drukken.
Na twee wedstrijden staan we met 2 punten daar waar dat er minimaal 6 hadden moeten en kunnen zijn. Dat is pijnlijk om te constateren maar wel een feit. Samen zullen we hier aan moeten werken in de training en over moeten praten wat er nodig is om zo tegen einde van de set wel door te kunnen drukken. Een volgende kans komt volgende week in de 1e thuiswedstrijd tegen Holyoke. Publiekssteun kunnen we daarbij wel gebruiken. De wedstrijd begint om 19.15 uur in de Ankerplaats.

Terug
^ Terug naar boven