Volleybalclub GrashoekVolleybalclub Grashoek

Welkom op VC Grashoek.nl!
Op deze website vindt u nieuws en informatie over teams, wedstrijdprogramma's, uitslagen, wedstrijdverslagen en competitiestanden van Volleybalclub Grashoek. Heb je nieuws voor de website, stuur even een mailtje naar de webmaster. En bekijk vooral ook even de Facebookpagina!

Dames 2 vergroot voorsprong op naaste concurrent21
mrt

Ondersteund door het naar Panningen meegereisde publiek was de inzet in dit inhaalweekend om de voorsprong op het als 10e geplaatste Meterik te verruimen.
De thuisploeg bezet een 4e plaats in de stand en is een geroutineerde ploeg die een slim en tactisch sterk spel speelt wat in het 1e treffen in Grashoek resulteerde in een 1-3 nederlaag voor ons.
Zaak voor ons om daar verdedigend een antwoord op te geven en van daar uit de eigen aanval op te bouwen en de druk bij de tegenstander te leggen.

Met die insteek gingen we de 1e set in en waar we in de thuiswedstrijd al snel tegen een achterstand aan keken hadden we nu een goed weerwoord tegen het spel van Olympia.
De verdediging stond goed en over en weer werd gescoord waardoor de teams elkaar in evenwicht hielden. Een kleine achterstand kon dankzij onze toenemende service- en aanvalsdruk omgebogen worden naar een voorsprong van 19-21.
Verdedigend bleven we een goed verzorgd spel spelen waardoor de Panningse aanvalsters moeilijk konden scoren, terwijl onze eigen aanval steeds vaker succesvol was. Panningen bleef strijden tot het laatst maar moest uiteindelijk toch capituleren en de eerste setwinst voor ons was een feit; eindstand 23-25.

In de 2e set wisten we dit met een ongewijzigd strijdplan verder uit te bouwen. Het verdedigende werk was mooi om te zien en ook aanvallend en serverend werden de puntjes op de i gezet. Met 19-25 haalden we ook deze set overtuigend binnen waarmee we op een toch wel verrassende voorsprong van 2-0 kwamen.

De geroutineerde Panningse ploeg wist zich in de 3e set echter wonderbaarlijk goed te herstellen. We werden gebombardeerd met messcherpe services, waarmee we behoorlijk met de rug tegen de muur werden gezet. Onze aanvalsopbouw werd daarmee grondig verstoord waardoor het initiatief werd overgenomen door Olympia. De wedstrijd kantelde volledig en een forse achterstand (6-15) was het gevolg. Onze basis, een goed georganiseerde verdediging, werd regelmatig overklast door de Panningse aanval en service en hierop konden we geen adequaat antwoord vinden. De set ging naar Panningen met 25-12. Ook in de 4e set waren we niet in staat het tij te keren, het verloop was identiek en deze set werd met dezelfde ruime cijfers verloren.

Met de beginopstelling in het veld was de start in de beslissende 5e set beter dan de 2 voorgaande sets. Na een gelijke stand op 6-6 wisselden we met 8-6 achterstand van speelveld. Panningen bleef echter sterk spelen en gaf de voorsprong niet meer uit handen. Na ook nog een paar pechballen via het net werd het 15-10 en daarmee werd onze hoop op winst verpletterd in de laatste 3 sets. Toegegeven, het herstel van Olympia was knap en de ploeg staat natuurlijk niet voor niks op een 4e plaats, maar na een 2-0 voorsprong is het verlies natuurlijk zuur en teleurstellend.

Daar staat tegenover dat je uit tegen de als 4e geplaatste ploeg met 2 punten naar huis gaat, je voorsprong op Meterik op 4 punten brengt en tot op 2 punten de nummer 8 (Accretos) genaderd bent.
Helemaal geen slecht resultaat uiteindelijk dus en de verloren sets dan maar gauw vergeten, want de volgende wedstrijd staat alweer voor de deur. Die is a.s. zaterdag uit tegen SV Bach in Ell, aanvang 19:00 uur. Dit team heeft afgelopen weekend de koploper Tupos verslagen en bezet de 2e plaats met 8 punten achterstand op de koppositie. We kunnen dus rekenen op een gemotiveerde sterke tegenstander die het kampioenschap nog in het vizier heeft. Aangezien wij eveneens de koploper verslagen hebben zijn we bij voorbaat zeker niet kansloos en kunnen zomaar voor de volgende verrassing zorgen.
Wie weet is er publiek dat de reis naar Ell wil maken, voor deze week in ieder geval bedankt voor jullie support!

Terug
^ Terug naar boven