Dames 2: Snoept 2 punten af van Bach

Onze gasten van deze week, Bach SV uit Ell, staan 3e op de ranglijst en is een team met een sterke aanval waar we ook al in het oefenprogramma kennis mee maakten.
Voor ons wil dat zeggen: vrijuit spelen, niets te verliezen en elk wedstrijdpunt wat we binnen halen is meegenomen. Helaas moesten we het wederom zonder Annemie doen die met een ernstige rugblessure te kampen heeft.
Voor de gelegenheid pakte Tamara haar oude rol als spelverdeler weer op en vonden we Veronica bereid om als libero Tamara te vervangen.

Van het begin af aan zetten we goed druk op Bach met service en eigen aanval. In de eerste set resulteerde dat in een constante voorsprong gedurende de set.
Bach kwam weer bij nadat wij een voorsprong van 21-18 uit handen gaven. Zij kregen meer vat op ons spel en gingen sterker aanvallen. Uiteindelijk stoomden zij naar de 25 zonder dat wij nog een punt scoorden.
De uitslag, 21-25, was voor ons niet tevredenstellend, we hadden de touwtjes te gemakkelijk laten vieren in de laatste fase van de set waardoor de druk weg viel en de sterke aanvalsters van Bach volop konden scoren.

In de 2e set deden we hetzelfde als in de 1e. Goed druk zetten en ook nu hadden we constant een voorsprong.
Bij 19-18 dreigde Bach weer hetzelfde kunstje uit te halen, maar dit keer staken we daar een stokje voor en scoorden goed in deze fase met als resultaat 25-20 setwinst.

Dat Bach nog wat in het reservevaatje had was op zich geen verrassing. In de 3e set werd dit vaatje open getrokken en kregen we de volle laag.
Vooral de middenaanval scoorde punt op punt en we waren deze keer niet bij machte dit te stoppen met een tegenoffensief. Het resultaat was setverlies met 18-25.

2-1 achter, dat wil zeggen dat er nog 2 punten te winnen zijn. Met die gedachte gingen we de 4e set in.
Deze set konden we weer de druk zetten die nodig was om de aanvalsters van Bach de wind uit de zeilen te halen.
We speelden een sterke set en wonnen overtuigend met 25-19.

Alles op alles om ook dat derde punt binnen te halen. Het bleek echter niet genoeg. Bach had meer over dan wij en we liepen de hele set achter de feiten aan.
We moesten uiteindelijk buigen voor onze meerdere; einduitslag 11-15 en dus 2-3 in sets.

Al met al een goede teamprestatie die we neer hebben gezet. Dit geeft zelfvertrouwen voor de volgende wedstrijd uit tegen Accretos in Neer.
Het programma voor het komende weekend dus zaterdag om 19:00 uur in Neer en zondag om 16:00 uur in Venlo bekeren tegen Kessel.