Volleybalclub GrashoekVolleybalclub Grashoek

Welkom op VC Grashoek.nl!
Op deze website vindt u nieuws en informatie over teams, wedstrijdprogramma's, uitslagen, wedstrijdverslagen en competitiestanden van Volleybalclub Grashoek. Heb je nieuws voor de website, stuur even een mailtje naar de webmaster. En bekijk vooral ook even de Facebookpagina!

Dames 2 pakt brutaal de leiding7
nov

Na drie weken geen volleybalwedstrijd gespeeld te hebben (slechts 10 teams in de poule zorgt voor een onreglmatig verloop van de competitie) wachtte ons vandaag het 1e damesteam van Wessem op dit moment net zoveel punten maar een wedstrijd meer gespeeld. Een team waar we vorig jaar van gewonnen en verloren hadden en dat betekende maar 1 ding; wil je bovenin mee blijven doen, dan moest er gewonnen worden. Deze opdracht kennende en gesteund door ons eigen publiek (waarvoor dank) werd aan de wedstrijd begonnen.

De eerste set kwamen we berveus binnen de lijnen. samen wisten we dat het kon, maar ook moest gebeuren. Met kleine verschillen zorgden we voor een voorsprong in de set. Die voorsprong bouwde uit van 1 naar 2 punten verschil en dat liep op naar 20-16 voorsprong. Zonder het gevoel te hebben dat we de set gewonnen hadden bleven we vol aan de bak moeten. Maasdal gaf zich niet gewonnen en dat bleek op 23-22 stonden wij nog voor maar de setwinst ging via een discutabele bal naar Maasdal. De bal was in maar werd uit gegeven, een lullig moment maar wel iets wat zorgde voor extra gedrevenheid (zeker bij onze aanvoerdster).

Zij was ook degene die de tweede set de opslagserie opende en zorgde met de druk voor een 10-0 voorsprong (waar adrenaline al niet goed voor is) deze bouwden we uit naar 16-2. Op dat moment gebeurd hetzelfde als in de 1e set maasdal mag 12 punten maken en wij maar 4 waardoor het 20-14 wordt. De set geven we niet meer af en het is 1-1 in de stand.

Wat gaat er dan de 3e set gebeuren? Een kopie van de 2e met veel servicedruk zorgden we ervoor dat maasdal niet aan volleyballen toekwam en in mum van tijd was het 14-5. deze voorsprong hielden we tot het einde vast. Ondanks twee ruime setstanden hadden we niet het gevoel dat de wedstrijd gelopen was. Tot 10-7 konden ze goed bijhouden en een 5e set was nergens voor nodig. Wederom een goede servicebeurt zorgde voor het benodigde verschil en de weerstand was gebroken. Een heel goede 3-1 overwinning, een heel goede teamprestatie, die ervoor zorgt dat we de leiding in de poule overgenomen hebben van Peelpush (die verloren vorige week verrassend van Holyoke) Daarmee maar aangevende dat alles mogelijk is in deze poule. Met een goed gevoel gaan we volgede week zaterdagmorgen op pad naar Budel waar we om 13.00 uur onze volgende wedstrijd spelen. De teller staat dan gewoon weer op 0 en we zullen dan ook moeten laten zien dat we een waardige koploper zijn. Als tegenstander wil je namelijk maar 1 ding en dat is de koploper verslaan. We zijn dus gewaarschuwd. Sinterklaas komt eraan maar het is nog geen tijd voor cadeautjes.

Terug
^ Terug naar boven