Dames 2 onderuit tegen koploper

Tupos had in de eerste 2 wedstrijden slechts 1 setje verloren tegen onze tegenstander van vorige week, Olympia, voordat ze naar Grashoek kwamen. Samen met Kessel voeren ze de lijst aan en lieten ze ook deze wedstrijd zien dat ze bij de top behoren in de poule.

Deze week werd met maar liefst 4 gastspeelsters aan de wedstrijd begonnen om de geblesseerden en afwezige te kunnen vervangen.

Van het begin af aan drukten de Baarlose gasten hun stempel op de wedstrijd en in no time stond de 1e set op hun naam: 13-25.

Ook in de 2e set hadden we geen schijn van kans tegen het sterke aanvalsspel van Tupos. We misten het zelfvertrouwen en lef in de aanval waardoor we niet onder deze druk uit konden komen met als resultaat 17-25.

Tijd voor verandering dus en nadruk op de eigen aanval, het enige wapen om de aanvalsopbouw van de tegenstander te storen en daarmee zelf het initiatief over te nemen. Bij vlagen lukte dat, maar over de hele set gezien konden we Tupos toch niet echt in de problemen brengen. Met 21-25 moesten we wederom onze meerdere erkennen.

De 4e set, de laatste kans dus om nog een puntje te pakken. Zou het nog een keer lukken zoals we vorige week tegen Olympia deden? Er werd meer druk gezet met de serve en de aanval. De concentratie werd beter vast gehouden, het spel was beter en constanter. Even kwam Tupos aan het wankelen, 22-22, 22-23, een pechbal bracht het 24e punt voor Tupos. Uiteindelijk ging ook deze set nipt verloren met 23-25.

OK, deze tegenstander was sipmelweg een maatje te groot voor ons, maar onze kansen komen zeker nog. De kansen die we krijgen zullen we wel moeten benutten. Er moet meer “killersmentaliteit” ¬†en vechtlust getoond worden. 100% inzet op zowel de training als de wedstrijd is een voorwaarde. Volgende week in Maashees, een middenmoter, zullen punten gepakt moeten worden, aan de bak dus.