Volleybalclub GrashoekVolleybalclub Grashoek

Welkom op VC Grashoek.nl!
Op deze website vindt u nieuws en informatie over teams, wedstrijdprogramma's, uitslagen, wedstrijdverslagen en competitiestanden van Volleybalclub Grashoek. Heb je nieuws voor de website, stuur even een mailtje naar de webmaster. En bekijk vooral ook even de Facebookpagina!

Dames 2 haalt weer 4 punten binnen28
jan

Na het fantastische resultaat vorige week tegen de koploper werd deze week de nummer 5 (MVC ’64) in Grashoek ontvangen.
In de uitwedstrijd kregen we geen poot aan de grond dus nu moesten we wederom laten zien dat we een tegenstander met sterke aanvallers goed onder druk kunnen zetten.

We wilden direct van meet af aan ons visitekaartje afgeven en begonnen met de met de opstelling waar we vorige week mee geëindigd waren.
Het begin was voortvarend, en halverwege de set hadden we al een mooie voorsprong van 6 punten opgebouwd. Tijd om te wisselen, want volleyballen doe je immers met een heel team waarin iedereen zijn kansen krijgt.
We bleven goed spelen met veel servicedruk en degelijk aanvalsspel en wonnen de set overtuigend met 25-12.

De valkuil na een zo gemakkelijk gewonnen set is altijd concentratieverlies en overschatting. Zo ook in het begin van de 2e set, we kwamen op achterstand doordat we iets nalieten waardoor MVC hun aanvallers beter kon bedienen.
Na 2-10 achterstand en een wissel kwamen we weer goed op stoom en werd weer goed druk gezet op de haperende verdediging van MVC. Na een ongelukkige botsing de 3e wissel en nu bleek dat de opstelling van vorige week niet de enige is waarmee we kunnen winnen. Zonder uitzondering pakten de invalsters de draad goed op en haalden we ook deze set binnen met 25-17.

In de 3e set werd geconcentreerd en degelijk gespeeld. Alle speelsters kregen hun kansen en die werden ten volle benut. Gedurende de hele set kwam MVC nauwelijks in beeld; eindstand 25-16.

We kunnen de punten goed gebruiken, dus ook de 4e set fanatiek van start. MVC bleek echter over de nodige veerkracht te beschikken en herpakte zich weer. De 2-7 achterstand die we opliepen konden we gedurende de set weer ophalen en kwamen halverwege de set weer op gelijke hoogte. MVC gaf zich echter niet gewonnen en vocht goed terug met veel servicedruk. Dit was helaas iets te veel voor ons; de persoonlijke fouten namen toe en de pass en aanvalsopbouw haperden.
Ondanks time-outs en wissels konden we dit niet meer ombuigen, tot 21-21 konden we stand houden maar de beslissende fase was voor MVC, 21-25.

Jammer van de laatste set, maar over de hele wedstrijd gezien een verdiende overwinning en weer 4 punten die we bij kunnen schrijven op het totaal.
Plaats 9 in de stand komt in zicht met nog 4 punten achterstand en een wedstrijd minder gespeeld. Komende zaterdag uit tegen Active Rooy (8e) kunnen we laten zien dat we stabieler zijn dan in de 1e competitiehelft.
Hopelijk kunnen we binnenkort weer blessurevrij met het hele team spelen, Annemie is inmiddels weer op de weg terug en ook de blessure van Loes Maessen herstelt voorspoedig.
We willen graag nog 1 of 2 plaatsen klimmen in de ranglijst, maar zullen de punten zeker niet voor niks krijgen.

Terug
^ Terug naar boven