Volleybalclub GrashoekVolleybalclub Grashoek

Welkom op VC Grashoek.nl!
Op deze website vindt u nieuws en informatie over teams, wedstrijdprogramma's, uitslagen, wedstrijdverslagen en competitiestanden van Volleybalclub Grashoek. Heb je nieuws voor de website, stuur even een mailtje naar de webmaster. En bekijk vooral ook even de Facebookpagina!

Dames 2 bezorgt koploper Tupos eerste nederlaag!21
jan

De eerste wedstrijd van 2013 was uit naar de ongeslagen koploper die in de eerste 12 wedstrijden slechts 3 setjes verloor.
Wat zijn dan de verwachtingen; vrijuit spelen, een goede wedstrijd neerzetten en hopen dat er een kans is om een set te pakken.
De motivatie was volop aanwezig, een enkel plasje voor de zenuwen en daarna vol ertegenaan.

De 1e 2 sets deed Tupos wat ze aan hun stand verplicht waren, degelijk spel, weinig kansen weggeven, sterk aanvalsspel.
Wij konden daar te weinig tegenover stellen. Zeker de 1e set was de spanning nog voelbaar en liep het wat stroef, er werden teveel services gemist en er lag te weinig overtuiging in het spel, waardoor Tupos niet in de problemen gebracht werd.
We bezweken onder de constante aanvalsdruk en beide sets gingen met 25-12 ruim verloren.

Maar het borrelde nog van binnen. Tupos was misschien wel sterker dan wij, maar wij hadden nog zeker niet het spel laten zien waartoe we in staat zijn.
De spanning was er nu vanaf en we wisten daardoor in de 3e set goed aan te haken, de spelopbouw werd steeds stabieler waardoor onze aanval steeds vaker goed door kwam.
Een achterstand van 12-16 halverwege de set werd goed weggewerkt. Vooral door zeer goede servicedruk werd de aanvalsopbouw van Tupos flink ontwricht en dat leidde tot een voorsprong van 23-21 en uiteindelijk naar de setwinst, 25-22.
Yes, set binnen, missie geslaagd…..maar toch stil hopen dat er meer in zit.

Tupos begon aan de 4e set met een ongewijzigde opstelling, hieruit spreekt veel zelfvertrouwen.
Dat zelfvertrouwen begon een beetje af te brokkelen door de achterstand waar ze constant tegenaan keken. Wij bleven zeer opportunistisch spelen, met veel service- en aanvalsdruk.
Al snel begon Tupos te wisselen om het tij te keren maar dat lukte niet echt, pas na de 3e wissel op 19-21 werd hun spel weer iets sterker.
De Baarlose aanval kwam weer goed door en even leek het erop dat het hun alsnog lukte de set binnen te halen, het werd 24-23 en vervolgens 25-24.
Tot 2x toe wisten we de matchpoints weg te werken, onder meer door zeer goed verdedigingswerk. De aanvalsters van Tupos werden er wanhopig van; harde aanval, kort tactisch, steeds stonden onze verdedigers in de weg om het beslissende punt te scoren. In plaats daarvan wisten onze aanvalsters juist wel te scoren en kwamen wij vervolgens op setpoint. Pas na enkele mislukte pogingen lukte het uiteindelijk om met 28-30 deze zinderende set winnend af te sluiten.
Yes, yes, 2 punten in de pocket en een 5e set afgedwongen……zou het…..?

In de 5e set bleven we ons spel zeer goed spelen; stabiele pass en spelverdeling, goed scorende aanval en veel servicedruk.
Tupos knakte, we wisselden van speelhelft met een 3-8 voorsprong om vervolgens deze beslissende set met 8-15 overtuigend te winnen.
Yes, yes, yes, Boalder versjlage en 3 punte binne, een ware ontlading volgde.

We hebben deze overwinning echt verdiend, en dat moet gevierd worden; proost alvast dames, belofte maakt schuld!!
Een perfect begin van de 2e competitiehelft, die we volgende week voortzetten met een thuiswedstrijd om 17:30 uur tegen MVC ’64.
We hebben tegen dit team nog wel wat recht te zetten na de zeer matige uitwedstrijd in Maashees en hopen dat met steun van ons thuispubliek te kunnen doen.
Tot zaterdag!

Terug
^ Terug naar boven