Volleybalclub GrashoekVolleybalclub Grashoek

Welkom op VC Grashoek.nl!
Op deze website vindt u nieuws en informatie over teams, wedstrijdprogramma's, uitslagen, wedstrijdverslagen en competitiestanden van Volleybalclub Grashoek. Heb je nieuws voor de website, stuur even een mailtje naar de webmaster. En bekijk vooral ook even de Facebookpagina!

Dames 2 behaalt weer een belangrijke overwinning26
feb

De tegenstander, Aspargos uit Grubbenvorst, staat 1 plaats onder ons en wist in Grubbenvorst met 3-2 te winnen.
Een gelijkwaardige tegenstander dus waar in een thuiswedstrijd winst tegen te halen valt.
Aangezien ons team door diverse omstandigheden niet kompleet is werden we wederom ondersteund door gastspeelsters van de A-jeugd en dames 1.

Van meet af aan werd vol gas gegeven en dat resulteerde in de 1e set al snel in een mooie voorsprong van 13-7. Deze werd zelfs nog verder uitgebouwd en winst met 25-13 was al snel een feit.

Op naar de volgende set, altijd lastig na zo’n ruime setwinst. Ondanks de waarschuwing sluipen er ongewild wat slordigheden in het spel worden er meer (service-)fouten gemaakt. De tegenstander daarentegen wil zich niet blameren en zet alles op alles om weer in het spel te komen, en geholpen door onze slordigheden ging Aspargos veel beter spelen. 7-11 en 10-16 waren de standen bij onze time-outs, en daarna ook nog 2 verse spelers in het veld om de zaak te keren. Dat lukte bijna, we kwamen gelijk en het werd een spannende finale van de set. Ondanks onze vechtlust trok Aspargos aan het langste eind en haalde met 24-26 de set binnen.

De extra adrenaline van deze tegenvaller wisten we in de 3e set goed te benutten. Wat heet goed, in no time was het 7-0 en ook na hun time-out werd Aspargos bij vlagen compleet van de mat gespeeld (13-1) en deze set werd wederom met 25-13 gewonnen.

Onze servicedruk was het belangrijkste wapen en de basis voor de gewonnen sets. In de 2e set hadden we gezien hoe het om kan slaan als deze druk even nalaat en de tegenstander in z’n spel komt. Dat moest in de laatste set koste wat kost voorkomen worden. Een gewijzigde opstelling moest even wennen, maar een 2-6 achterstand werd al snel omgezet in een voorsprong van 13-9. Aspargos gaf zich echter niet gewonnen en verdedigde erg goed waardoor scoren niet gemakkelijk was. Het werd weer gelijk op 18-18 en dus bouwde de spanning zich op. Wij waren echter het team met het meeste initiatief en uiteindelijk bezweek Aspargos onder de service- en aanvalsdruk en moest capituleren.
De laatste set werd met 25-19 gewonnen en daarmee de voorsprong op Aspargos vergroot naar 9 punten, een belangrijke overwinning dus waarbij de inbreng van de gastspeelsters zeer welkom was. Bedankt daarvoor!

We kijken echter liever omhoog in de stand en zien dat we Meterik tot op 1 punt genaderd zijn. Aangezien we een wedstrijd minder gespeeld hebben en Meterik over 2 weken op bezoek krijgen hebben we het zelf in de hand om eindelijk een stapje omhoog te kunnen maken. Eerst maar eens concentreren op de eerst komende wedstrijd uit tegen HVC a.s. zaterdag. Dit is de nummer laatst, maar inmiddels weten we dat geen enkele wedstrijd voor ons gemakkelijk zal zijn, en al zeker geen uitwedstrijd.

Kortom de handen ineen slaan en ervoor gaan!

Terug
^ Terug naar boven