Volleybalclub GrashoekVolleybalclub Grashoek

Welkom op VC Grashoek.nl!
Op deze website vindt u nieuws en informatie over teams, wedstrijdprogramma's, uitslagen, wedstrijdverslagen en competitiestanden van Volleybalclub Grashoek. Heb je nieuws voor de website, stuur even een mailtje naar de webmaster. En bekijk vooral ook even de Facebookpagina!

Dames 1: YES WE CAN!!!7
okt

Eindelijk de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Tegenstander van vandaag was Holyoke D1 uit Belfeld.

Voor het eerst in het nieuwe tenue voor eigen publiek in de eigen zaal spelen. Na twee (onnodige) verliespartijen hebben we elkaar de voorbije week opgepept en geholpen. De energie die we daarvoor hadden was ook aanwezig bij aanvang van de wedstrijd (de muziek van de warming up dreunde nog na in de lijven). Een goede wedstrijd spelen was de opdracht en dat hebben we gedaan.

Goed uit de startblokken en een dikke voorsprong meteen in de eerste set zorgde voor mindering van de druk en kwam ons spel zeker ten goede. Via 9-3 liepen we uit naar 17-9. Hier haperde het even, maar met 25-14 de eerste set winnen is wat je noemt een goede start. Het lukte en erg belangrijk, de bereidheid om voor elkaar te gaan en te werken was aanwezig.

Wisseling van kant, de 2e set, we kwamen deze set niet los van Holyoke die niet van plan waren om zich zomaar gewonnen te geven. Foutjes slopen erin waarbij we zelfs een van 11-8 voorsprong wegzakten naar een 16-13 achterstand. Je voelde de angst toenemen (ingegeven door wedstrijd 1 en 2 van deze competitie) en we scoorden te weinig om de achterstand van drie punten nog goed te maken en zo was het plots weer in evenwicht 1-1.

De 3e set met vers bloed in het veld toonde een vergelijkbaar verloop aan de 1e set 7-4 naar 17-10 en winnen met 25-14, zo hoort het te zijn en zo ging het want we waren beter als Holyoke. Op naar de laatste set toch zeker zou je zeggen!!

Zo gezegd zo gedaan, win je de 4e set schrijf je 4 punten bij aan je totaal, brood nodig. Alleen het leek heel anders te gaan (zou het aan de kant van de zal liggen?) de gehele set vollyebalden we tegen ons zelf, we werkten enorm goed maar het rendement was te laag. 14-9 was de achterstand. Een geluksballetje een time-out en een wissel deden het tij keren. Per servicebeurt liepen we een puntje in en via 12-16 kwamen we naar 20-21. Dames het kan wel werd gezegd in de laatste time-out van de wedstrijd, nog een aantal spelerswisselingen (wat fijn dat de bereidheid er over en weer is binnen de senioren om elkaar te helpen , dank daarvoor) en alles of niets. Een geluksbal van holyoke in de nog te spelen punten maar wij waren het die aan het langste eind trokken en we haalden de set binnen. 4 dik verdiende punten die het team nodig had, het zelfvertrouwen oppept (yes we can!!) om volgende week in de uitwedstrijd in Meijel tegen Peelpush D4 weer alles te geven en te laten zien dat we ook in uitwedstrijden er kunnen zijn. De aanvangstijd staat op 19.00 uur en het is maar een stukje dus kom gerust kijken.

Schrijf alvast in jullie agenda LET OP: Zondag 4 november 17.30 uur 1e ronde van het bekertoernooi in onze eigen Ankerplaats tegen Holyoke D1

Terug
^ Terug naar boven