Volleybalclub GrashoekVolleybalclub Grashoek

Welkom op VC Grashoek.nl!
Op deze website vindt u nieuws en informatie over teams, wedstrijdprogramma's, uitslagen, wedstrijdverslagen en competitiestanden van Volleybalclub Grashoek. Heb je nieuws voor de website, stuur even een mailtje naar de webmaster. En bekijk vooral ook even de Facebookpagina!

Dames 1 VC Grashoek ronde verder5
nov

Jaren geleden is het dat het standaardteam meedeed in het bekertoernooi. Dit jaar zijn we weer van de partij en mochten we op zondag aantreden tegen Holyoke uit Belfeld.

Een tegenstander die we ook kennen vanuit de competitie. De start verliep zoals gewenst en al snel hadden we een leuke voorsprong opgebouwd van 10-6. Een voorsprong die we in elke servicebeurt goed uitbouwden en daarmee werd het 19-12. Goede servicedruk, hard werken en ballen scoren zorgden voor deze voorsprong. Plots haperde het en puntje voor puntje sloop Holyoke dichterbij en het werd zowaar 20-20, time –outs hielpen hier niet bij. En de wedstrijd werd een bekerwedstrijd, leuk om naar te kijken en met veel inzet en passie werd er gevochten voor elk punt. Van 24-23 voor naar 26-25 achter en toch weer gelijk 26-26. Wie zou het beste hebben en de ander pijn doen door alsnog te winnen. Wij waren het die ook het meeste recht hadden op de setwinst en we pakten hem ook met 28-26. Pfffffff dat belooft wat want waarom laat je zon voorsprong zo makkelijk glippen.

Voor degene die de eerste set niet gezien hadden wat an sich jammer was (want publiek was er genoeg) die kregen in de tweede set precies hetzelfde beeld. Via 11-6 liepen we uit naar 17-11. Wat wissels van toepassing om andere te laten spelen bleken brood nodig om het tij te keren want Holyoke kwam wederom terug via 22-19 tot 23-23. Dit geloof je niet denk je dan. Gelukkig waren wij wederom degene die het wel oppakten en 25-23 stond op het bord. Twee nul en wie doet je wat.

Dat laatste leek ook de houding van het basis zestal in de 3e set. Holyoke gaf gas en wij maakten fout op fout en de kopjes gingen omlaag, dat hoeft niet als je twee nul voorstaat. Maar vertrouwen was even ver te zoeken 11-2 achter mennnn hoe kan dat nu. als je wel werkt en dat gebeurde maar vervolgens niet scoort dan…… Maar er was deze set geen redden aan dus laat het dan ook maar gebeuren en met 10-25 was de set ten einde.

Dan de 4e set maar gebruiken om de volle winst te halen, met de opstelling vergelijkbaar aan de tweede set lukte het wel en ja hoor via 3-1 liepen we uit naar 12-6. Deze set kwam Holyoke nog terug tot 22-19 maar dat was het dan ook voo rvandaag. Met 25-20 werd deze set en ook de wedstrijd winnend afgesloten.

Een leuke pot om naar te kijken en de winst zorgt ook voor goede zin. Zin die nodig is omdat volgende week zaterdag de koploper uit de competitie op bezoek komt bij ons in de gymzaal. Stravoc uit Stramproy komt als leider naar Grashoek maar zijn ze dat ook nog als ze zaterdag naar huis rijden? Wilt u er ook bij zijn kom dan zaterdag 10 november kijken naar Dames 1- Stravoc. We beginnen om 19.15 met onze pupillen van de week. U komt toch ook!!

De volgende bekerronde wordt gespeeld op 9 december, de loting is binnenkort. Wordt vervolgd!!

Terug
^ Terug naar boven