Volleybalclub GrashoekVolleybalclub Grashoek

Welkom op VC Grashoek.nl!
Op deze website vindt u nieuws en informatie over teams, wedstrijdprogramma's, uitslagen, wedstrijdverslagen en competitiestanden van Volleybalclub Grashoek. Heb je nieuws voor de website, stuur even een mailtje naar de webmaster. En bekijk vooral ook even de Facebookpagina!

Dames 1: Koploper pootje gelapt11
nov

Na de bekerwinst van vorige week, welke op 9 december in Panningen een vervolg krijgt, kregen we vandaag de koploper uit de stand op bezoek. Wat mag je dan verwachten denk je dan voorafgaand aan de wedstrijd. Nou dit niet in ieder geval. Met de afwezigheid van Loes (beterschap, we hopen dat je er snel weer bij bent) maar met hulp van spelers van het tweede, die vandaag een vrije dag hadden, moesten we het doen tegen Stravoc.

In de eerste set gingen begonnen we een beetje terughoudend maar konden we vanaf de eerste bal bijblijven. via 6-6 liepen we uit naar 9-6 voorsprong. Foutjes aan beide zijden hielden het spannend. 15-12 voor en toen 19-17 achter. Ja je speelt niet voor niets tegen de koploper. Maar we waren zeker niet de mindere in deze fase en we kwamen terug tot 23-23. De spanning en druk zat er vol op en een paar goede ballen zorgden voor de setwinst. Wow waar zou dit op uitdraaien?

In de start van de tweede set was het meteen raak vanuit Stravoc zijde, 8-3 was de achterstand die we weg moesten werken. En dat lukte door een hele goede service serie van Veronica (zie je wel dat je het kunt). Acht keer mocht zij serveren en de stand was weer gelijk op 11-11. We namen vervolgens brutaal een voorsprong van 18-14 en dat ging verder naar 23-21. Dat mag je niet meer weggeven. Het werd 24-24, 25-25 en 26-26 waarbij we voor en achterstonden voordat het weer gelijk was. Het was of wij of Stravoc die met goede en geluksballetjes de voorsprong namen. De setwinst gaat uiteindelijk op een vergelijkbare manier naar ons met 29-27. Dan sta je dus 2-0 voor (en je hebt maar 4 punten meer gemaakt als de koploper) Er hangt een stuntje in de lucht!!

De 3e set was de weerstand bij Stravoc gebroken. Continu stonden we aan de winnende kant via 10-6 naar 19-13. Iets wat uiteindelijk als de overwinning opleverde met 25-17. Maar dan wil je ook het 5e wedstrijdpunt. Geweldig om te zien hoe degene die minder gespeeld hadden tot dan toe de draad op konden pakken en via een 5-1 achterstand het 10-9 werd. Hoe lang houden ze het vol? Via 19-16 naar 23-22. Bijna is de verassing compleet. een laatste time-out en de setwinst en daarmee een prachtige 4-0 werd bekrachtigd met een gezamelijk dansje en een dank aan en door het aanwezige publiek. Dank gaat ook uit naar dames 2 die met regelmaat bereid zijn om bij te springen in ons team. De koploper pootje gelapt en jezelf een geweldige dienst bewezen door 5 punten toe te voegen aan je totaal. Maar volgende week staat de teller in Sittard gewoon weer op nul als we om 19.30 uur beginnen.

Zou de titel van het wedstrijdverslag dan hetzelfde zijn?

Terug
^ Terug naar boven