Dames 1: Geen surprise

In de Sinterklaastijd, na een weekje rust, was vandaag Oikos uit Roermond de tegenstander. De kunst was vandaag om na winst in de voorbije twee wedstrijden tegen de koplopers om de aandacht en concentratie erbij te houden die nodig is tegen een tegenstander die op een gelijke plaats in de stand staat. In de middengroep kan namelijk iedereen van iedereen winnen. Wij moesten dan ook maar gebruik maken van ons thuisvoordeel, want tijd voor cadeautjes is het zeker niet. De eerste set begonnen we net als in de laatste wedstrijd tegen Ergo te slap. We lieten Oikos in de wedstrijd komen en bepalen wat er gebeurde 10-5 achter Dit kwam door gebrek aan vertrouwen of was het overmoed. Maar op 13-13 waren we weer bij en begon het bij ons een beetje te draaien. De concentratie steeg en de fouten namen af en via 18-14 werd de set binnengehaald met 25-17.

De tweede helft van de set gaf vertrouwen voor de volgende set. In deze set werd een mooie voorsprong uit handen gegeven door teveel persoonlijke fouten (7 in 10 punten tijd dat zijn er teveel) Zo werd het van 15-12 voor 20-21 achter. Het kon niet op en werd 21-25 en zie daar; de stand in de wedstrijd weer gelijk.

De 3e set lieten we zien wie er de betere ploeg was vandaag. We liepen mede door betere service druk uit via 6-2 naar 16-9. Ondanks wissels was er weinig te merken aan de daadkracht. De wissels waren zeker geen verslechtering en zo werd het via 22-14 uiteindelijk weer 25-17.

Tja zou de voorspelling van het overgrote deel van het team toch uitkomen? In de vierde set lieten we daar geen twijfel over bestaan 14-5 en 22-12 geven het verloop van de wedstrijd en deze 4e set goed weer. Ook met de inbreng van twee speelsters uit het tweede team, waarvoor wederom dank, ging het zeker niet minder. Hij eindigde met 25-19 en zo kon Oikos uit Roermond zonder maar iets cadeau te hebben gekregen huiswaarts. En zeer goede en degelijke overwinning die ervoor zorgt dat we eindelijk met winst ook wat plaatsen stijgen op de ranglijst.

Volgende weekend wacht ons een dubbel. Op zaterdag spelen we om 19.00 uur in Sevenum tegen Athos voor de competitie. Op zondag gaan we voor een echte derby naar Panningen. We spelen daar tegen VC Olympia D1, zij zijn de favoriet want zij spelen en thuis en een klasse hoger dan wij. Deze bekerwedstrijd begint om 17.15 uur. Zoals de voorbije weken steun gegeven is door de supporters kunnen we ook komend weekend jullie steun gebruiken want net als wij vandaag zullen onze tegenstanders van het komend weekend niet voor een Surprise zorgen en zullen we het volledig zelf moeten doen. Jullie komen toch ook.