Volleybalclub GrashoekVolleybalclub Grashoek

Welkom op VC Grashoek.nl!
Op deze website vindt u nieuws en informatie over teams, wedstrijdprogramma's, uitslagen, wedstrijdverslagen en competitiestanden van Volleybalclub Grashoek. Heb je nieuws voor de website, stuur even een mailtje naar de webmaster. En bekijk vooral ook even de Facebookpagina!

Dames 1 flikt het weer!19
nov

Na de mooie 4-0 zege vorige week tegen de koploper van dat moment reisden we vandaag naar Sittard voor de wedstrijd tegen de huidige koploper ERGO/VCS.
Zonder Mireille die met dames 2 mee was, moest de klus geklaard worden. Het inspelen was naar wens verlopen maar ergens leek er iets te ontbreken. Doelstelling was om minimaal de prognose van de Nevobo (3-1 voor Ergo) waar te maken. De neuzen dezelfde kant op en here we go. Maar de start was zoveel anders. Bij 4-4 was er nog even het idee dat het kon maar in mum van tijd liep Ergo uit naar een 15-7 voorsprong. Fouten die we de voorbije weken zelfden of niet maakten, kwamen nu in de eerste set voorbij. Geen service druk icm teveel service fouten, pass die niet aankwam en aanvallers die niet scoorden, poeh poeh waar gaat dit heen. We mochten nog even terugkomen tot 21-16 maar de setwinst bleef volkomen terecht in Sittard met 25-17.

De tweede set was er een die niet veel beter was via 8-4 naar 15-9 en 20-14 was het wederom Sittard die met de setwinst ging lopen. Het activiteiten nivo was te laag en we werden afgetroefd op inzet en geloof in eigen kunnen.
Met een twee nul voorsprong ging bij Sittard de spanning er een beetje af en zij hebben vast gedacht dat ze er waren. Het tegendeel was waar. Meteen in de derde set leek het of de wedstrijd voor ons nu pas begon. We namen brutaal het initiatief en nu waren wij het die een voorsprong van 8-4 pakten. We kregen grip op hun spelletje en gingen zelf beter spelen met meer inzet en minder fouten. 20-15 voorsprong dan moet de tegenstander er twee keer zoveel nog als jijzelf. Dat mag niet gebeuren. De spanning sloeg erop bij Sittard en ze kregen geen kans meer 25-16 setwinst voor ons en nog maar een 2-1 voorsprong voor Sittard.

De 4e set begon vergelijkbaar een de derde. Sittard was de tegenslag nog niet kwijt en wij gingen door waar we mee begonnen waren in de derde. De inzet en het geloof namen nog verder toe waardoor er ook een geluksbal in ons voordeel viel. Tot vijf keer toe namen we brutaal een 4 punten voorsprong die resulteerde in 24-21. Zo dicht bij de 2-2 , kansen te over maar weer haperde het even en werd het 24-24. Een time out was noodzakelijk en werd aangevraagd. Maar naar bleek waren er reeds twee geweest en die waren niet gemeld, wie o wie kreeg de schuld. De scheidsrechter vond dat de regel gehanteerd moest worden en dat betekende een punt voor Sittard en 24-25 achterstand voor ons. Na drie minuten waren de gemoederen bedaard en zou het laatste punt eraan komen? De pauze was lang genoeg en we komen op 25-25. Naar de verhoudingen in de set waren wij degene die er recht op hadden maar dan moet je het wel doen. Op 27-26 keken we wederom tegen een achterstand aan, die we uiteindelijk met fenomenale reddingen omkeerden in 30-28 setwinst. Wauw wat gaaf was dat 2-2 tegen de koploper in een uitwedstrijd. Maar dit was nog niet genoeg vonden de coach en de dames.
De 3e vijfsetter van dit seizoen en nog geen gewonnen, dan maar bij de koploper. Sinterklaas is in het land maar het was nog niet de tijd om cadeautjes uit te delen. Sittard was geen schim van de eerste twee sets en dat gold ook voor ons. Wij trokken de lijn door van de 3e en 4e set en namen ook in de vijfde een 5-2 voorsprong en wisselen gingen we bij 8-5. Zou het gebeuren dan, het geloof en kunnen was er. Sittard stribbelde nog even tegen en kwam terug tot 12-10 maar dit lieten wij ons niet afnemen en met 15-11 setwinst was het kunstje wederom geflikt. Voor de tweede week op rij werd de koploper aan de zege kar gebonden. Dames een super teamprestatie die na twee sets gespeeld hebbende niemand meer verwacht had. Met goeie zin op weg naar huis en nog lang nagekletst en gefeest.

Volgende week hebben we een weekje rust en hebben we dus weer tijd om dames 2 aan te moedigen (zij spelen hun belangrijke inhaalwedstrijd tegen HVC om 17.30 uur thuis in de Ankerplaats). Wij spelen onze volgende wedstrijd op 1 december in de Ankerplaats tegen Oikos1 (Roermond) tot dan!!!

ERGO/VCS D2 – VC Grashoek D1; 2-3 setstanden 25-17, 25-17, 16 -25, 28-30, 11-15

Terug
^ Terug naar boven