Twee keer verloren en puntje gewonnen

In de uitwedstrijd tegen de koploper waren we erop gebrand om een goed resultaat neer te zetten en onze huid zoals dat zo mooi heet, zo duur mogelijk te verkopen. Dat laatste is zeker gelukt wetende dat het eerste punt in de wedstrijd meteen een kruis door het strijdplan betekende doordat Kim uitviel met naar het zich laat aanzien gescheurde enkelbanden. Het eerste punt in de wedstrijd wie krijgt dat bedacht. Met een alternatieve opstelling en zonder verdere wisselmogelijkheden ging het verder.

De eerste set was in mum van tijd voorbij 25-7 was de stand, allebei de teams waren nog onder de indruk van het gebeurde.

In de 2e set begon de wedstrijd echt, HHC dacht dat ze er waren en wij volleybalden voor wat we waard waren. Meteen aan het begin van de set een 4-1 voorsprong en toen die voorsprong op 10-7 en op 17-15 nog op de borden stond werd het tijd om te wisselen voor HHC en moesten twee speelsters van dames 1 (drie klassen hoger spelend) het hachje komen redden. Goed uitvoeren van de opdracht en sterk verdedigen leverde uiteindelijk de niet verwachte setwinst op. De tussenstand was gewoon 1-1, iets waar HHC geen rekening mee gehouden had.

De 3e set hebben we energie gespaard, die vloog voorbij en eindigde wederom in 25-7 voor HHC.

Dat was het moment dat we weer naar de winnende kant gingen en (HHC zich dacht te kunnen permitteren om de dames1 speelsters aan de kant te laten) dat was ook bijna zo. De gehele set ging het gelijk op, de dames 1 speelsters werden nu eerder ingebracht als in de 2e set maar van 10-10 via 15-15 naar 19-19 bleven wij bij. Op 20 was het de eerste keer dat HHC op voorsprong kwam. Nog even kwamen we terug tot 23-22 maar was het HHC die de winst na zich toetrok. Een nederlaag met een dubbel gevoel, namelijk verlies van Kim. Beterschap gewenst namens alle teamleden en het goede was dat we met alle beperkingen het HHC erg lastig hebben gemaakt.

Op naar Meijel de volgende week.