Volleybalclub GrashoekVolleybalclub Grashoek

Welkom op VC Grashoek.nl!
Op deze website vindt u nieuws en informatie over teams, wedstrijdprogramma's, uitslagen, wedstrijdverslagen en competitiestanden van Volleybalclub Grashoek. Heb je nieuws voor de website, stuur even een mailtje naar de webmaster. En bekijk vooral ook even de Facebookpagina!

Thriller resulteert in eerste verlies Dames 217
okt

De uitwedstrijd naar Kessel was er een om naar uit te kijken en een gevoel te krijgen waar staan we. In de wetenschap dat we nooit goede wedstrijden gespeeld hebben in Kessel togen we met vertrouwen geput uit de 1e drie wedstrijden naar Kessel.

De eerste set kenden we een moeizame start wat in het puntverloop ook te zien was. Elke keer keken we tegen een 4-5 punten achterstand aan maar ook elke keer waren we in staat dit verschil weer goed te maken. Toen we op 24-24 kwamen leek setwinst ook binnen handbereik, maar het was Kessel die op dat moment de meeste rust kon laten zien en de 1e set binnen haalde.

Tijdens de wisseling van kant gaven de speelsters aan dat ze vandaag danwel de laatste 3 sets zouden winnen, het tegendeel was waar. De gehele tweede set liepen we achter de feiten aan en speelden we vooral tegen ons zelf alsmede tegen een goed verdedigend Kessel. Na 50 minuten spelen stond het dan ook terecht 2-0.

Nog steeds de mogelijkheid om de laatste 3 sets te winnen. Wat eerdere sets niet gelukt was lukte nu wel een ruim opgebouwde voorsprong was op het eind net genoeg om de setwinst binnen te halen. Het kon dus nog.

De 4e was helemaal raar. op 23-22 in het voordeel van Kessel werd er aan hun zijde gewisseld. Dit bleek een onregelementaire wissel te zijn. De speelster die het veld betrad stond volgens het wedstrijdformulier in de basis opstelling. Een duur foutje van de coach van Kessel waardoor het plotsklaps 23-0 voor ons was. De verbazing was compleet en wij wonnen na nog twee keer serveren de 4e set. Een groot cadeau waarvoor we dankbaar mochten zijn.

De beslissende 5e set moest maar duidelijkheid brengen. Kessel nog steeds van slag door het gebeurde in de 4e set keek al snel tegen een achterstand aan. Wij liepen uit naar 8-4 en wisselden van kant. Met een stand van 12-8 leek de set gespeeld, echter vanaf dat moment haalde Kessel alle ballen en wij waren niet in staat uit 8 goede mogelijkheden ook maar 1 keer te scoren, zonde. Gevolg was dat Kessel langszij kwam en uiteindelijk ook voorbij. Met 17-15 won Kessel de 5e set en dat was gezien de gehele wedstrijd zeker niet onterecht. Een wedstrijd die heeft getoond dat verliezen ons ook dit jaar kan overkomen en ook dat we het ons niet kunnnen permitteren om te verslappen in activiteitenniveau en concentratie.

Volgende week spelen we alweer onze 5e wedstrijd van het seizoen thuis om 17.30 uur tegen koploper NVC uit Neerkant, een mooie gelegenheid om te laten zien wie we zijn en waar we staan. U bent er toch ook om ons aan te moedigen.

Terug
^ Terug naar boven