Volleybalclub GrashoekVolleybalclub Grashoek

Welkom op VC Grashoek.nl!
Op deze website vindt u nieuws en informatie over teams, wedstrijdprogramma's, uitslagen, wedstrijdverslagen en competitiestanden van Volleybalclub Grashoek. Heb je nieuws voor de website, stuur even een mailtje naar de webmaster. En bekijk vooral ook even de Facebookpagina!

5 punten voor Dames 26
feb

Vandaag kwam het drie plaatsen hoger geklasseerde Kessel op bezoek. Een team waar we in de uitwedstrijd net met 3-2 van verloren hadden en die vorige week de koploper verslagen hadden. Met 6 eigen speelsters en de hulp van Loes, Veronica en Robin van dames 3 en Hanneke wisten we dat we volle bak moesten volleyballen om vandaag te winnen.

In de 1e set liep het spel gelijk op tot 7-7, maar waren het met name onze eigen fouten die zorgde voor punten aan de zijde van Kessel. Een geweldig goede service druk van ons zorgde ervoor dat Kessel niet in de wedstrijd kwam. Via 12-8 liepen we uit naar 18-12 voorsprong. Verdedigend stond het goed en aanvallend wisten we onze puntjes goed mee te pakken en daarmee de setwinst te halen met 25-13.

De tweede set liet een vergelijkbaar beeld zien, hier was het in mum van tijd 17-10. Via 21-12 werd het 25-14 en stonden we net als vorige week met 2-0 in sets voor. Daar waar het tij vorige week keerde lukte het vandaag om in de lastige 3e set, als je er twee met goed volleybal makkelijk wint, de aandacht erbij te houden. de set ging wel gedurende de hele set gelijk op 8-8 en 10-10. Daarna maakten wij het eerste verschil en liepen uit naar 13-10. het liep even wat stroever aan onze zijde maar de uitdaging was het en via 17-15 werd het met 23-20 nog even spannend. Kessel had echter het ritme niet en de miste de kracht doordat wij wederom de druk op konden voeren en een aantal ballen redden die vervolgens nog met een beetje geluk ook goed vielen 25-22 en het 4e wedstrijdpunt was een feit.

Als er een keer de kans was om met 4-0 te winnen dan was het vandaag en die winst zou er ook voor zorgen dat we Kessel in de stand voorbij gingen. Geconcentreerd op naar het 5e punt. En zo geschiedde. 6-1 op het score bord en alweer de 1e time -out van Kessel, maar het hielp niet want we liepen uit naar 14-5. Dat was het moment dat het even stokte aan onze zijde en we Kessel dichterbij zagen komen. Concentratie was even weg. Uiteindelijk pakten we met 25-17 ook de laatste set. Eeen prachtige teamprestatie, die met inzet zorgde voor dit resultaat 4-0 overwinning.

Volgende week de lastige uitwedstrijd naar Boshoven, voor degene die wil komen kijken we spelen om 18.30 uur.

Terug
^ Terug naar boven