Winst in 5 setter voor Dames Grashoek

In pas de 4e wedstrijd van het seizoen (waarvan de 3e uitwedstrijd) ging de reis vandaag vanuit Grashoek naar Valkenburg. Een ploeg die vorig jaar in het linkerrijtje geeindigd was dus een serieuze krachtmeting om te zien waar we staan. Dit was lastig omdat we op dit moment kampen met twee flinke blessures, maar gelukkig was Eefje bereid om mee uit te helpen.
De openingsset waren de grashoekse dames nog niet bij de les. Geen reacties op situaties en veel persoonlijke fouten (de rode draad door de wedstrijd heen) en in mum van tijd was het na een snelle time-out van Grashoekse zijde al 9-2 achter. Op de serve serie van Sem kreeg SEC geen vat, waardoor de achterstand snel omgebogen werd naar een 16-10 voorsprong. Alertheid en gedrevenheid kwamen in het team. De ingezette lijn werd doorgetrokken naar het einde en daarmee ging met 25-16 de eerste set naar Grashoek.
In de tweede set ging het gelijk op. Geen volleybal zoals we het kunnen maar SEC kon geen verschil maken. Tot 15-16 was het aan elkaar gewaagd en Toen was het SEC wat een voorsprong nam en 21-19 voor kwam. De set leek verloren maar plots viel het even goed, werd er wel gescoord en Grashoek kwam langs zij en voorbij en met 25-23 ging de set mee en daarmee een 2-0 voorsprong.
SEC zou geknakt moeten zijn dat wij die set er nog uit haalden en dat gezegd en gedacht hebbende werd aan de 3e set begonnen. Het tegendeel was waar. De gehele set een achterstand en geen energie aan grashoekse zijde, kopjes omlaag en geen grip op de wissels waardoor met 25-13 de set in Valkenburg bleef.
Dan in de 4e maar orde op zaken stellen. En dat leek ook lang het geval. Snel hadden we een 4 punten voorsprong. Via 11-7 werd het zelfs 21-16 voor Grashoek. Dan denk je nog even wat punten maken en op naar huis. Maar ook in de 3e uitwedstrijd speelden we liever een 5 setter. We lieten SEC langszij komen door een opeenstapeling van eigen fouten en met 25-23 was de stand in sets weer in evenwicht.
3e uitwedstrijd en 3e vijfsetter was een feit. Al snel was het 7-2 voor Valkenburg en niemand die er nog iets voor gaf, En dat mag je nooit denken. Gewisseld van kant werd er met 8-7 want Grashoek wilde stiekum toch wel winnen. Maar daar ging het laatste beetje energie en SEC kreeg maar liefst 3 setpunten op 14-11, maar toen lukte het bij hen even niet. Grashoek kwam terug tot 14-14 en vanaf dat moment ging het gelijk op. Wie kan het bbeste weg met de spanning? 16-16, 18-18, 20-20 en uiteindelijk met 22-20 de winst te pakken en een vijfsetter met winst af te sluiten. Alsnog met een tevreden gevoel huiswaarts ondanks dat er meer ingezeten had.
Volgende week op 11-11 gaan we het opnemen tegen Maastricht, wie weet wat er dan gebeurt. Wil je het zien dan moet je komen kijken.