Vijfsetter met winst voor dames VC Grashoek

In de 2e wedstrijd van het seizoen mochten de dames van Grashoek op bezoek bij medepromovendus Accretos uit Roggel. Met veel vertrouwen begonnen we aan de wedstrijd. Weinig fouten werden er gemaakt door de grashoekse dames en de druk werd bij de tegenstander neergelegd. Goed serveren maar ook in de service-pass en de rallypass werd door de verdediging zo goed opgebouwd dat de spelverdeling en de aanval zich naar hartenlust uit konden leven. Sem en Maxim waren niet te houden. Tot 10-9 kon Accretos bij blijven maar op setwinst met 25-15 was het gat erg groot geworden. Een volledig juiste weergave van de verhoudingen.
In de tweede set was de start scherpte er vanaf. Grashoek was beter maar zorgde niet dat dat een verschil in setpunten opleverde. Via 6-5 naar 10-10 en door naar 19-19. Maak het gaatje en volleybal met het hoofd was het devies. En ja een goede servicebeurt zorgde voor het gaatje naar 23-19. De set zakelijk uitvolleyballen en een 2-0 voorsprong voor de Grashoek was een feit.
Wat in de 1e en 2e set goed ging ging mis in de 3e en de 4e set. We kregen zelf moeite met de pass, wisten geen echte servicedruk te brengen en Accretos groeide in de wedstrijd. Met 25-23 en 25-20 waren de setstanden.
De wedstrijd was aan het einde van set 4 volledig in evenwicht en een beslissende 5e set gaat de winnaar bepalen.
Accretos vol energie en de Grashoekse dames op het tandvlees. De vele lange rallys eisten hun tol. Met 8-6 achetrstand werd er de laatste keer gewisseld van speelhelft. Accretos had de spirit en het geloof aan grashoekse zijde daalde. Paar foutjes maar Accretos maakte het niet af Via 10-9 naar 13-11 voor Accretos. En dan gebeurt het toch, een paar goede serves en scorende spelers en een 15-13 setwinst.
De eerste winst van het seizoen was een feit.
Volgende week kan ons trouwe thuispubliek zien waar we staan. Een tegenstander van formaat Hero dames 1 (fusie vereniging Herten-Roermond) komt op bezoek. U komt toch ook kijken.