Volleybalclub GrashoekVolleybalclub Grashoek

Welkom op VC Grashoek.nl!
Op deze website vindt u nieuws en informatie over teams, wedstrijdprogramma's, uitslagen, wedstrijdverslagen en competitiestanden van Volleybalclub Grashoek. Heb je nieuws voor de website, stuur even een mailtje naar de webmaster. En bekijk vooral ook even de Facebookpagina!

Verdiende zege VC Grashoek Dames16
okt

De eerste thuiswedstrijd van de dames in Grashoek werd gespeeld in een goed gevulde Ankerplaats. Het publiek was benieuwd naar de goede opening van het seizoen en hoe ze zich zou verweren tegen een van de tegenstanders uit het linker rijtje VC Hero D1. Met een krappe bezetting werd nadat de pupil van de week Roos Engelen de wedstrijd geopend had begonnen aan de strijd op zoek naar de eerste punten in een thuiswedstrijd.
Hero opende sterk met een goede service serie. Hier kreeg de verdediging van Grashoek geen grip op en daardoor was het al snel 7-2 in de eerste set voor Hero. Met een goede side –out begon de inhaalrace en op 9-9 waren de Grashoekse dames langszij gekomen. Om vervolgens de set naar hun hand te zetten. Met goed aanvallend spel een goede verdeling van het spel en een sterke opbouw werd op alle fronten Hero afgetroefd. Daar kwam nog eens een goede service druk bij en alle elementen waren aanwezig om er een leuke avond van te maken. Met 25-19 sleepten de Grashoekse dames de set binnen.
Ondertussen was ook de welkome aanvulling vanuit dames 2 gearriveerd zodat er wat meer wisselmogelijkheden kwamen voor de coach en de mogelijkheid om sommige met kwaaltjes spelende spelers wat rust te gunnen.
De start van de tweede set was een vergelijkbare aan de eerste 6-2 achterstand en we waren nog maar net begonnen. De rest van de set was vergelijkbaar aan de eerste set. Echter deze keer haperde het bij een 21-18 voorsprong voor Grashoek. Zelf even wat gemakzucht waardoor er wat onnodige foutjes gemaakt werden zorgden ervoor dat Hero op 23-23 kwam. Wat niet nodig was gebeurde en met 25-23 trok Hero de stand in sets weer gelijk.
In set 3 was het Grashoek wat de klok sloeg. Meteen scherp. Goed serverend en daardoor een flinke voorsprong van 14-6. De opdracht was om Hero niet te laten geloven dat er nog iets te halen viel. Met wat wisselingen in de samenstelling lukte het om met 25-15 de set binnen te halen en een 2-1 voorsprong in sets was een feit.
Vandaag de 3e vijfsetter op rij spelen was niet nodig, maar dan nog 1 set voluit. Ook in deze set werd er sterk gestart en het resultaat was navenant. Met een zelfde uitslag als in de 3e set werd met 25-15 gewonnen en daarmee 4 punten aan het totaal toegevoegd.
Met drie wedstrijden gespeeld en 9 punten gehaald mogen we tevreden kijken naar de seizoensstart. De komende weken gaan jullie ons missen in de uitslagen want de eerst volgende competitiewedstrijd staat pas gepland op 4-11-2017 in Valkenburg tegen SEC. De wedstrijd begint om 18.00 uur. Wij zijn benieuwd wie ons dan aan komt moedigen. Tot die tijd lekker wat rust en kwaaltjes laten helen en ook goed trainen zodat we in november aan een mooie race kunnen beginnen naar de kerst.

Terug
^ Terug naar boven