Volleybalclub GrashoekVolleybalclub Grashoek

Welkom op VC Grashoek.nl!
Op deze website vindt u nieuws en informatie over teams, wedstrijdprogramma's, uitslagen, wedstrijdverslagen en competitiestanden van Volleybalclub Grashoek. Heb je nieuws voor de website, stuur even een mailtje naar de webmaster. En bekijk vooral ook even de Facebookpagina!

Twee gezichten in 1 wedstrijd31
okt

Alweer een uitwedstrijd voor de dames van Grashoek. Ditmaal ging de reis naar Meterik. Een ploeg die tot heden alleen verloren had van de koploper Brovoc.
Je zou zeggen dat de grashoekse dames dan geen extra motivatie nodig zouden hebben. Het aanwezige publiek moet anders gedacht hebben toen we eenmaal begonnen waren. In mum van tijd stond het 5-0 voor Meterik een time out om aan te geven dat we begonnen waren, maar dat hielp niet. De dames uit Grashoek waren bezig om tegen zichzelf te spelen en bouwden voor zichzelf een enorme druk op die resulteerde in veel fouten.
Met 19-8 was er een stand op het bord verschenen die recht deed aan dat moment van de wedstrijd. De kopjes stonden strak van frustratie aan grashoekse zijde en ook die van de coach. Redden wat er te redden valt en jezelf in de wedstrijd spelen was het devies maar het hielp niet meer. Met 25-18 was het eerste setverlies van dit seizoen van Grashoek een feit.
Terug naar een vertrouwde opstelling, maar ook die zorgde niet meteen voor de punten voor Grashoek. De gehele set ging het gelijk op tussen Meterik en Grashoek. Op 19-16 voorsprong voor Grashoek leek een belangrijk gat geslagen. Met 22-20 een time-out om naar elkaar uit te spreken dat deze set erg belangrijk was voor de rest van de wedstrijd. Super om te zien was de inzet aan Grashoekse zijde om geen punt meer cadeau te geven maar dat hielp ons ff niet want de druk en de kans om de set te winnen was blijkbaar groter. Het werd 23-23, 24-23 setpoint werd niet benut door Grashoek. 24-24, 25-24 opnieuw de kans maar weer niet. Uiteindelijk viel de set onder luid applaus met 28-26 in voordeel van Grashoek en daarmee een tussenstand van 1-1 in sets.
De 3e set leek het ijs gebroken en werd Grashoek met twee hele goede service series helemaal terug in de wedstrijd gebracht. Via 12-10 liepen zij uit naar 21-15. Nog een keer geod serveren en toen was het 25-16. Het geloof en het kunnen was terug aan grashoekse zijde. Deze lijn werd doorgezet in de 4e set. Grashoek was gekomen om te winnen en de ongeslagen status te continueren en dat lukte. Met 25-14 kwamen er duidelijke cijfers op het scorebord. 4 wedstrijdpunten waren een feit en die gingen mee terug naar Grashoek. Meterik won volledig terecht een set en had wellicht meer verdiend. Dit mag een waarschuwing zijn voor de komende wedstrijden. Je moet fel aan een wedstrijd beginnen want Grashoek zal de komende weken de te kloppen ploeg zijn. Volgende week wacht Grashoek de derby tegen Olympia dames 3. We spelen dan thuis om 19.00 uur. Jullie komen toch ook allemaal kijken om te zien of de ongeslagen status kunnen handhaven.

Terug
^ Terug naar boven