Overwinning VC Grashoek in derby tegen Olympia

Een wedstrijd in een wedstrijd. Allebei de ploegen stonden voor aanvang van de wedstrijd op de plek die recht geeft op promotie-degradatie wedstrijden te spelen. Grashoek voor promotie en Olympia dames 3 voor klasse behoud. Grashoek moest alle zeilen bijzetten om uberhaupt een team bij elkaar te krijgen. Blessures, vakantie en werk zorgden voor nog 5 fitte spelers van het eigen team. Een goede afstemming met dames 2 van Grashoek (dat zelf op kampioenskoers ligt) zorgde ervoor dat we een speelster mochten “lenen” en dat was zeer welkom. Olympia zette hier het eigen team met een aanvulling van speelsters uit dames 1 en 2 van hen tegen over. De sportiviteit werd op de proef gesteld, maar zorgde mogelijk voor extra scherpte aan Grashoekse zijde. De messen werden geslepen en de huid zou zo duur mogelijk verkocht gaan worden; Nogmaals invulling geven aan de teamspreuk NIKS VOOR NIKS.
Omdat veel teams vrij waren in deze speelronde was de tribune erg goed gevuld en iedereen ging er eens goed voor zitten. Met de serve aan Grashoekse zijde werd de wedstrijd begonnen, meteen een goede rally 1-0 voor en dat zette de toon voor de wedstrijd. Met aan onze zijde de Sanne’s over de buitenpositie en Elise in de diagonaal was de noodzakelijke verschuiving vorm gegeven en dat pakte goed uit. Gelijk op in de eerste set tot 10-9 en toen sloeg grashoek toe en nam een lichte voorsprong die gedurende de set verder uitgebouwd werd naar een 21-13 voorsprong. Verdiend en met aanvallend afwisselend spel werd de set met 25-17 gewonnen. De kop was eraf en het geloof dat je ook van spelers van een hoger nivo kunt winnen was er.
De tweede set liet een vergelijkbaar beeld zien aan de eerste. Wederom werd de druk door Grashoek dusdanig gelegd zodat de Olympia niet toe kwam aan het uitnutten van de ingevlogen versterking. 25-19 was de eindstand in set 2 en we lagen nog steeds op koers om plek twee na vandaag ook te behouden.
De altijd belangrijke 3e set (en met een twee nul voorsprong) die twee punten waard is als je die wint verslapte het even aan Grashoekse zijde. 5-2 pakte olympia de voorsprong en 8-6 werd het ook. Het vertrouwen was groot in eigen kunnen en gelukkig stonden het team op en knokte zich punt voor punt terug in de set. Op 12-12 waren we weer bij en de ingezette tussensprint resulteerde in 21-13 voorsprong. Uitvolleyballen deze set en dan de laatste nog even pakken. Met 25-19 viel deze set ook in voordeel van Grashoek. Het publiek genoot en stiekem gniffelden wij dat de door Olympia gemaakte keus voor spelers uit hogere teams hen tot heden niks gebracht had.
Opperste concentratie om ook het vijfde punt mee naar Grashoek te nemen want dat was belangrijk (het nieuws dat Athos 2 punten had laten liggen in Maasbree werd niet gedeeld met het team maar was erg goed nieuws, want dan kom je op drie punten van de koploper en is tot aan de laatste wedstrijd alles mogelijk) De gehele set ging de wedstrijd gelijk op. Maximaal 2 punten voorsprong in het begin voor Olympia en vervolgens kwam Grashoek weer aan de goede zijde van de score. In de gehele wedstrijd moesten we soms twee punten scoren om er van de scheids 1 te krijgen, maar ook dat bracht ons niet uit ons ritme. % punten moesten en zouden mee naar huis. Nog even spannend op 23-23 en een mooie 25-23 setwinst zorgde voor leuke ontlading.
In de kantine van Thoes voelden wij ons goed thuis, een overwinning die smaakt naar meer. Vier finales te gaan om te weten of en wie er uiteindelijk bovenaan eindigt. Met de wederom grootte steun van ons trouwe publiek zullen we zelf ons beste beentje voor zetten en er volgende week tegen de nummer 3 uit de stand in Broekhuizenvorst weer staan. Jullie zijn er toch ook om 18.00 uur!!