Onnodige nederlaag dames Grashoek

In de Thuiswedstrijd kregen de dames een dik pak slaag van de tegenstander van vandaag, de studenten van Fyrfad uit Maastricht. Zonder al teveel hoop en met minimale bezetting vertrokken we naar onze provincie hoofdstad. Een enorme zaal, zonder tribune, lage temperatuur en twee teams die er wel zin in hadden. In de startset was het verassend Grashoek wat brutaal de leiding nam en een voorsprong opbouwde van een paar punten. Op 14-14 kwam Fyrfad langszij en liet Fyrfad zien waarom zij hoger in de stand staan. Een paar kleine foutjes aan GRashoekse zijde zorgde voor het verschil waarmee de set (25-22) ook gewonnen werd door Fyrfad.

In de tweede set aanhaken en bijblijven was het devies. Kijk je na 12 punten op het scorebord en zien de meegereisde supporters een 10-2 achterstand op het scorebord staan. Toen gingen we weer aan het volleyballen, maar inlopen van de achterstand was er niet meer bij 25-13 voor Fyrfad en een 2-0 voorsprong in sets was een feit.

In de 3e set lukte het om de druk volledig bij Fyrfad te leggen en de snel opgebouwde voorsprong verder uit te bouwen naar een 25-20 setwinst. Er was vandaag iets te halen waar Grashoek vooraf geen rekening mee gehouden had. De 4e set werd de lijn van de eerste en derde set voortgezet. Met werkvolleybal en goede punten bouwden we een 23-18 voorsprong op en een vijfde set diende zich aan, tenminste dacht iedereen in de zaal. Plots kwam dat besef aan Grashoekse zijde. De persoonlijke fouten waren er weer, vele kansen werden niet benut en scorend vermogen was zoek. Samen met twee scheidsrechterlijke beslissingen in het nadeel van Grashoek (van een overigens erg goed fluitende scheidsrechter) zorgden ervoor dat er geen punt meer gemaakt werd en Fyrfad de 4e set won met 25-23.

Een 3-1 nederlaag die absoluut onnodig was. De komende weken zullen we moeten zorgen dat we fit worden en dan na de carnaval ons opmaken voor de laatste serie wedstrijden van deze competitie. Die start weer op 24 februari thuis tegen de ploeg die stijgt op de ranglijst sv Bach. LET OP Aanvangstijdstip is 15.00 uur