Onnodig puntverlies Grashoek

Slotconcert Rowen Heze en 22-20 winst in de vijfde set is hetgeen de tegenstander van de Grashoek dames bij hen naar boven liet komen. Vandaag waren de dames van Valkenburg de bezoekende club. Een gedreven coach die nooit opgeeft en alles wat er te vieren valt aan de hand neemt om zijn team te motiveren. En wat was die houding belangrijk vandaag.

Met een geode voorbereiding startte Grashoek voortvarend. De opdracht van de vrijdagtraining werd in de eerste twee sets perfect uitgevoerd en daardoor lag de druk volledig bij SEC. Vanaf 7-7 werd er een voorsprong gepakt op SEC die door Grashoek uitgebouwd werd naar 25-18 setwinst.

De tweede set was een kopie van de eerste. Vanaf 9-9 werd het gat geslagen en door SEC niet meer ingehaald. Deze set eindigde in 25-19 voor Grashoek.

Niks aan de hand, blijf doen wat je deed en dan kan het niet misgaan. Maar hoe anders was het werkelijke verloop.

De Wisselingen aan de zijde van SEC deden hen goed, een andere spelverdeelster en andere middenaanvalster in combinatie met het verslappen van de servicedruk vanuit Grashoek zijde zorgde ervoor dat er plots 9-3 voor Sec op het scorebord stond. Toen werden we weer wakker en wisten we dat het toch nog een wedstrijd ging worden. Punt voor punt werd er gestreden en het publiek pakte dit goed op. Vanaf 14-7 werd de inhaalrace ingezet en op 19-19 kwam Grashoek langszij. Daar was zoveel energie mee gepaard gegaan dat wederom een goede serve serie van SEC de stand naar 19-24 bracht. Wat zij konden kunnen wij ook en zo zette een serve serie ons op 23-24. Mooie rallys en veel druk ging hier aan vooraf. Dan ook maar langszij en er voorbij. Helaas luktte dit niet en met 25-23 haalde Sec verdiend een punt binnen.

Daar moest het dan maar bij blijven vonden ze in Grashoek. Maar zo slap en zonder vertrouwen glipte de wedstrijd uit handen van Grashoek en was het SEC wat de boventoon voerde. Met duidelijke cijfers wonnen zij de 4e set (25-18) en de wedstrijd zou wederom net als in de uitwedstrijd beslist worden door de 5e set.

In de 5e set kwam Grashoek op een 6-2 voorsprong. Het 3e wedstrijdpunt behouden was een mooi doel. Maar toen kwam de serve van onze plaaggeest van vandaag weer aan de beurt en SEC liep weg naar een 9-6 voorsprong. Allebei de ploegen liepen op hun tenen maar de kracht en de juiste energie ontbrak om het gat nog te dichten. Allebei nog 6 punten gemaakt en met 15-12 wint SEC de 5e set. Een onnodige 3-2 nederlaag was een feit.

Volgende week reizen we wederom naar Maastricht, Daar gaan we op bezoek bij de hekkensluiter, maar dat zegt niks. Zeker in de wetenschap dat we zelf incompleet zijn. We zullen de rug moeten rechten en de volle winst behalen, daarmee kan dan ook afscheid genomen worden van plaats 8. We gaan ervoor en dames denk eraan; Niks voor Niks, dus goed trainen en met vertrouwen naar Maastricht.