Volleybalclub GrashoekVolleybalclub Grashoek

Welkom op VC Grashoek.nl!
Op deze website vindt u nieuws en informatie over teams, wedstrijdprogramma's, uitslagen, wedstrijdverslagen en competitiestanden van Volleybalclub Grashoek. Heb je nieuws voor de website, stuur even een mailtje naar de webmaster. En bekijk vooral ook even de Facebookpagina!

Grashoek dames revancheren zich26
feb

Met de wedstrijd van vandaag stond er een en ander op het spel. De uitwedstrijd ging kansloos verloren tegen Bach uit Ell. Daar wilden de Grashoekse dames iets aan doen om dit uit hun geheugen te wissen. Bach daarentegen was niet gekomen om te verliezen. Dit is de ploeg die heel stiekem door de stand heen gekropen is en daarmee uitzicht gekregen heeft op de koplopers. Twee ploegen die ervoor willen gaan op een zonnige zaterdagmiddag waar vele trouwe supporters hun weg naar de Ankerplaats weer gevonden hadden.

Een bliksemstart voor de Grashoekse dames in de eerste set zorgde ervoor dat 8-0 de stand was in hun voordeel na 1 servicebeurt. Deze voorsprong bleek nodig om goed door de set heen te komen. Het was hard werken voor beide ploegen waarbij het voordeel continu aan Grashoekse zijde was. Even leek Bach het gat te kunnen dichten, verder dan 19-16 kwamen ze niet en het was Grashoek wat de set binnen haalde met 25-20.

In de tweede set ging het gelijk op. Via 4-4 naar 10-9. Toch was het Grashoek wat de druk in de serve kon brengen naar Bach. Hierdoor waren zij het die veel foutjes maakten. Met verrassingen aan onze zijde in de verdeling werd het verschil gemaakt en ook set twee binnen gehaald met 25-19.

De oooo zo belangrijke derde set lieten we zien dat we een wedstrijd naar huis kunnen halen. Aan het begin van de set koesterde Bach nog enige hoop en nam een kleine voorsprong, maar deze werd snel ongedaan gemaakt. Het was Grashoek wat bepaalde en Bach kwam er niet aan de pas. Enkele wissels hadden weinig invloed op het spel en met 23-16 op het scorebord moest deze set ook te winnen zijn. Net als in Maastricht haperde het even en kwam Bach terug tot 23-18 en 24-21, maar toen was het klaar. 25-21 en een 3-0 voorsprong was een feit.

Het 5e puntje wie zou dat halen. De eerste drie sets hadden schijnbaar veel energie gevraagd zodat deze set er niet veel meer in zat. Ook de wissels konden het verschil niet maken, dit lag overigens niet aan hen.

Met 25-15 nam Bach een puntje mee naar huis.

Grashoek mag tevreden zijn met deze degelijke en goede zege en kan vanuit plek 8 in de stand met recht naar boven kijken. De beslissende weken van de ompetitie komen eraan en daar gaan we samen nog een hoop lol en plezier aan beleven. Volgende week zaterdag om 17 uur komt Valkenburg op bezoek in Grashoek. Dan zijn jullie er allemaal toch ook weer!!

Terug
^ Terug naar boven