Volleybalclub GrashoekVolleybalclub Grashoek

Welkom op VC Grashoek.nl!
Op deze website vindt u nieuws en informatie over teams, wedstrijdprogramma's, uitslagen, wedstrijdverslagen en competitiestanden van Volleybalclub Grashoek. Heb je nieuws voor de website, stuur even een mailtje naar de webmaster. En bekijk vooral ook even de Facebookpagina!

Grashoek Dames pakken weer 4 punten2
apr

Paaszaterdag kregen de Dames van Grashoek het team van ADC 3 uit Urmond op bezoek. Een tegenstander waar we nog iets tegen recht te zetten hadden om de uitnederlaag te doen vergeten. Ook om de aansluiting te houden met de grote middenmoot met zicht op plek 3 was de uitdaging en motivatie groot genoeg om voor de volle winst te gaan.

De openingsset begonnen we niet verkeerd. Een klein voorsprongetje van twee punten bracht ons op 8-6. ADC was niet gekomen om kadootjes uit te delen. Het was ons spel wat te kort schoot om onder de serve druk van ADC uit te komen. Teveel persoonlijke foutjes waardoor ADC uitliep naar een 20-12 voorsprong. Twee time-outs en een wissel verder bleek deze stand het keerpunt in de set (en misschien wel de wedstrijd). Grashoek ging beter serveren en wist plots wel de opening te vinden in de verdediging. Punt voor punt sloop Grashoek dichterbij en zo was het met hard werken en twee goede serve beurten 20-21 geworden. Pak de set en ADC is geknakt, Helaas was het ADC wat met 25-23 de set binnenhaalde.

Maar het energie niveau van de week eerder was terug in het team en dat resulteerde in een bliksemstart in de 2e set en een 8-2 voorsprong. Deze werd degelijk en met goed serveren verder uitgebouwd naar een 25-11 setwinst waarmee de wedstrijd weer in evenwicht kwam.

Als je als team een set zo makkelijk wint is de volgende set een uitdaging met name voor jezelf. En jawel Grashoek trapte in de fout en keek nu zelf tegen een 6-1 achterstand aan. En het werd zelfs 10-4 voor ADC die hun kans leken te grijpen. Maar helaas voor hen was het Grashoek wat de rug rechtte en het publiek (wat ouderwets dicht tegen het veld aan stond en zat) liet zien waarom het in de eigen Ankerplaats erg lastig is voor tegenstanders om punten te halen en mee naar huis te nemen. Op 13-13 kwam Grashoek langszij en bouwde een voorsprong op van 19-15 en 22-10. Genoeg om de setwinst binnen te halen met 25-23.

De 4e set was vergelijkbaar aan de tweede set. Al snel een 5-2 voorsprong voor Grashoek, waarna ADC nog een keer terugkwam tot 8-7 en toen was het Grashoek wat de lijn van de 2e set pakte, Dre goede servebeurten en via 15-9 en 20-10 de set binnen haalde en een verdiende 3-1 overwinning op haar lijstje kon toevoegen. Vier wedstrijdpunten die ervoor zorgen dat de 3e plaats nog steeds maar 6 punten voorsprong heeft.

Volgende week 7 april spelen de dames van Grashoek wederom thuis. Hornerhof/HHC is dan onze gast en zij moeten winnen voor lijfsbehoud, dus geen makkie op basis van de stand maar wederom een wedstrijd waar we met goede concentratie en de juiste energie een mooi resultaat in huis moeten zien te behouden. Op de vertrouwde tijd van 19.00 uur hopen wij jullie allemaal weer te zien.

Terug
^ Terug naar boven