Volleybalclub GrashoekVolleybalclub Grashoek

Welkom op VC Grashoek.nl!
Op deze website vindt u nieuws en informatie over teams, wedstrijdprogramma's, uitslagen, wedstrijdverslagen en competitiestanden van Volleybalclub Grashoek. Heb je nieuws voor de website, stuur even een mailtje naar de webmaster. En bekijk vooral ook even de Facebookpagina!

Grashoek Dames op dreef26
mrt

Met het eind van de competitie in zicht is het spannend bovenin de poule. Grashoek maakte de verre reis naar Kerkrade waar de uitwedstrijd tegen de nummer 2 op het programma stond. Furos is volop in gevecht om de titel met Tupos uit Baarlo. En Grashoek zelf wat nog steeds zicht heeft op het linkerrijtje. Zou Grashoek als buurdorp uit Peel en Maas Tupos een beetje kunnen helpen?

Het gevoel was goed, de gezonde spanning op de gezichten te lezen en de boodschap dat het Furos was dat moest winnen in de race om de titel werd aan de wedstrijd begonnen. En wat voor een wedstrijd werd het. Maar liefst 331 punten waren er nodig om een winnaar aan te wijzen, daar waar een wedstrijd gemiddeld 170 punten duurt….

De sfeer en de strijd werd vanaf het eerste punt gespeeld tussen de lijnen, buiten de lijnen en op de tribune. Gezond fanatisme bij alles wat de twee ploegen kwam steunen. (op de tribune waren we in de minderheid, tof dat jullie er waren Henk en Ingrid), maar in het veld deden we vanaf het eerste punt goed mee. Wat aftasten van beide kanten en de ruimte benuttend was het Grashoek wat brutaal de leiding nam. Bij 10-8 was het eerste gaatje geslagen en met een energie die nodig was voor een dergelijke wedstrijd werd er goed doorgevolleybald en was het Grashoek wat met 25-22 de eerste set binnen haalde. Een tik voor Furos waar ze geen rekening mee gehouden hadden.

Tevreden mocht Grashoek zijn maar was er vandaag meer te halen? De tweede set liep Grashoek uit naar een 8-4 voorsprong. Wat is hier aan de hand? Toen ontwaakte Furos en Grashoek ging onnodige foutjes maken. De serve druk viel weg en Furos kwam erop en erover en leidde met 15-10. Via 18-12 werd het 21-17 voor Furos. Grashoek rechtte de rug, op tijd of net te laat? Grashoek kwam van 24-21 naar 24-23 maar Furos pakte de setwinst met 25-23.

In de 3e set stoomde Furos door, even de grip kwijt, wat teveel persoonlijke foutjes en 7-2 voor Furos was het. Dan maar weer aan de inhaalrace beginnen en dat lukte. Van 15-12 naar 16-16 en gelijk op naar 22-22. De wedstrijd was een genot voor het publiek om naar te kijken en beide ploegen gaven alles. Wederom was het Furos wat met 25-23 de setwinst en een 2-1 voorsprong pakte. Het had hier zomaar 3-0 voor Grashoek kunnen zijn. Het vertoonde spel gaf vertrouwen. Dan maar de 4e set winnen om een een beslissende 5e set te mogen spelen.

Nou de 4e set werd er me een. Grashoek liet meteen zien dat een 5e set het moest worden en pakte de leiding met 7-4. Op die stand werd de coach van Furos geraakt door een afgeketste bal in zijn gezicht. Hij moest de zaal na enige tijd verlaten waarna wij verder konden aan de wedstrijd. Hub ook vanuit deze plek beterschap en een spoedig herstel toegewenst. Furos pakte het spel na de herstart het beste op en wist binnen 6 punten op de achterstand weggewerkt te hebben. Furos was het wat bepaalde en liep uit naar 20-17. Een time-out vanuit Grashoek zijde om nog een keer de energie te pakken en wat er zich toen afspeelde… Grashoek kwam terug tot 23-23. Twee misserves en wat foutjes aan beide zijde bracht ons naar 27-27. Onhaalbaar geachte ballen werden gehaald, Grashoek pakte een 29-28 voorsprong en dat was de laatste keer dat Furos langszij kwam 29-29. Met twee geweldige reddingen en een foutje aan Furos zijde pakte Grashoek verdiend de 4e set en bracht de wedstrijd in evenwicht.

Blijdschap was er al aan Grashoek zijde. Zou winnen ook nog kunnen? Sterke serve serie en 3-0 voorsprong. Furos wankelde en herpakte zich. En hoe, degelijk en goed speelde ze zich naar een 8-4 voorsprong. Wisselen van kant en daar kwam Grashoek weer. Via 11-11 werd het 13-12 voor Grashoek, maar toen was het echt op. Furs pakte met 15-13 de 5e set en ging met na twee uur en 40 minuten met de winst aan de haal. Voor hen een gevoel van twee verloren punten en Grashoek wat met een winstgevoel van het veld ging, ondanks de 3-2 nederlaag.

Het team had de potentiele kampioen 2 punten afgesnoept, maar bovenal een heerlijke pot volleybal gespeeld. De accu van de meiden was helemaal leeg, maar die werd na de wedstrijd in de kantine opgeladen alvorens aan de thuisreis te beginnen. Vertrek was om 16.00 uur en dan om 22.40 weer terug thuis, 331 punten gespeeld en uiteindelijk met 116-115 verliezen. Het team speelde de langste wedstrijd en beste uitwedstrijd van de voorbije jaren. Gaaf om hier bij betrokken te zijn en dat belooft iets moois voor de laatste 4 wedstrijden. Nog drie wedstrijden thuis, waarvan zaterdag 31 maart de eerste. Om 15.00 uur spelen we tegen ADC uit Urmond een ploeg waar we nog wat tegen recht te zetten hebben. Jullie zijn er vast allemaal weer bij om te komen kijken.

Terug
^ Terug naar boven