Grashoek blijft koploper na winst tegen Asterix

In een goed gevulde Ankerplaats in Grashoek was de topper tegen Asterix de aanleiding voor veel publiek en lokale radio en televisie om er eens goed voor te gaan zitten. Deze wedstrijd zou een goede graadmeter moeten zijn om te weten of de koppositie terecht in handen is van de Grashoekse dames. Veel beleving en strijd werd er door de coach gevraagd om te proberen je eigen fouten zoveel mogelijk te beperken en de druk aan Asterix zijde te brengen. De eerste set lukte dit vanaf de 1e bal, servicedruk, een goede side out spelen, gevarieerd aanvalsspel van Grashoekse zijde zorgde voor een 6-1 voorsprong die in korte tijd werd uitgebouwd naar een 13-4 voorsprong. Geen enkel moment liet Grashoek het gevoel achter dat er voor Asterix iets te winnen viel vandaag. Met een Mooie 25-14 werd de eerste set binnengehaald door Grashoek.
In de tweede set leek het dat Grashoek een vervolg kon geven aan de eerste set. 14-8 stond er op het telbord. In het vervolg van de set was het Grashoek die naar het leek de teugels wat liet vieren en daardoor Asterix het gevoel gaf om er een wedstrijd van te maken. 25-18 was de eindstand van de tweede set in het voordeel van Grashoek, maar ze waren gewaarschuwd.
En zo geschiedde vanaf het begin in de 3e set ging het gelijk op, waarbij de foutenlast toenam en Asterix aan veel vrijer aanvallen toekwam. In plaats van de druk bij Asterix neer te leggen kwam Grashoek onder druk te staan. Persoonlijke foutjes en iets minder energie nivo hadden ook gevolg voor de set. De eindspurt die werd ingezet kwm te laat voor Grashoek en daarmee was het 2-1 in sets geworden.
Het Publiek roerde zich inmiddels en ging er eens goed voor zitten. Zou de 4e set de laatste zijn of zou een vijfde set de beslissing moeten brengen? Grashoek was niet in staat om het nivo van de eerste twee sets te halen. De gehele set wisselde Asterix en Grashoek van voorsprong in de set 8-7 voor 13-14 achter. Wat noodzakelijke wissels brachten rust in het veld aan grashoekse zijde. Eengoede service beurt zorgde voor het eerste gaatje in de ze set. Grashoek nam 4 punten voorsprong en liep uit naar 20-16. Iets om niet meer weg te geven. Een mooie ontlading aan grashoekse zijde toen het 25e punt van de set gemaakt werd en een mooie 3-1 overwinning op een naaste concurrent in de strijd om de koppositie. We werden na afloop al gewaarschuwd voor de wedstrijd die we in 2017 in Maasbree spelen.
Grashoek wacht twee weekjes rust in aanloop naar de volgende topper in de poule. Op 3 december komt Brovoc op bezoek en Grashoek zal niet in zijn om die dag kadootjes weg te geven. Dat laat ze mooi aan de Sint.