Fyrfad maatje te groot voor Grashoek

Alles was anders ten opzichte van een week eerder. Na de euforie van de zege op koploper Tupos vorige week , waren de studenten van Fyrfad vandaag letterlijk een maatje groter cq te groot voor de Grashoekse dames.

Een compleet nieuwe outfit en zaalaankleding (sponsoren dank daarvoor), een volle tribune en de strijd om plek 3 in de stand waren vandaag de inzet van de wedstrijd. Maar wat een wereld van verschil met vorige week. Het thuis onverslaanbaar geachte Grashoek kreeg een potje volleyballes van de studenten uit Maastricht.

De eerste set was het wat aftasten en kijken wat we waard waren. In deze gehele set kregen beide ploegen wat kansen maar in de stand ging het gelijk op van 6-6 naar 20-20. Op dat moment was het Fyrfad wat de leiding nam en zelfs uitliep naar 24-22. Grashoek rechtte nog 1 keer de rug en met wat achteraf bleek het laatste stukje energie haalde ze de 1e set binnen met 26-24. In Grashoek win je niet zomaar. Iedereen aanwezig zag het gebeuren en keek hoopvol uit naar de tweede set. Maar meteen vanaf het begin was duidelijk dat Fyrfad niet aangeslagen was. Ze gaven vol gas en ontregelden de pass aan Grashoekse zijde waardoor de spelverdeling en de aanval het niet voor elkaar kregen om de druk bij de tegenstander te leggen. En als we al de kans kregen dan was het maar voor even. Te weinig service druk en te weinig energie van Grashoekse zijde en machteloosheid nam de overhand. Fyrfad liet Grashoek alle hoeken van het veld zien en in mum van tijd stond de eerste thuisnederlaag op het scorebord. Een volledig verdiende 3-1 overwinning.

Met dit feit zit het volleybaljaar 2017 erop. Een vervelende afsluiting, maar per saldo mag er tevredenheid zijn. 31 punten na 10 wedstrijden en een mooie plek in het linker rijtje is goed te noemen voor de promovendus Grashoek. We kijken uit naar 2018 en het vervolg van de competitie en hopen jullie allen ook weer te mogen ontmoeten bij een uit of thuiswedstrijd van VC Grashoek.

Wij wensen jullie allen fijne feestdagen en een gezond en sportief 2018 toe.