Volleybalclub GrashoekVolleybalclub Grashoek

Welkom op VC Grashoek.nl!
Op deze website vindt u nieuws en informatie over teams, wedstrijdprogramma's, uitslagen, wedstrijdverslagen en competitiestanden van Volleybalclub Grashoek. Heb je nieuws voor de website, stuur even een mailtje naar de webmaster. En bekijk vooral ook even de Facebookpagina!

Eerste punten binnen voor Grashoek25
sep

De Kop is eraf. Het nieuwe seizoen, kleine wijzigingen in het team, een klasse hoger dan vorig jaar, verder reizen allemaal nieuwe dingen maar 1 ding is hetzelfde gebleven, het spelletje waar we komend jaar veel lol en plezier aan gaan beleven. Volleybal. De openingswedstrijd stond voor de Grashoekse dames gepland in Voerendaal. Daar wachtte een voor ons onbekende tegenstander. De openingsset kwamen de dames uit Grashoek goed op gang en met afwisseling in de aanval, goede service druk kwam zomaar de eerste setwinst in de 1e klasse in beeld 25-19 was het resultaat en daar waren we blij mee.
Dit was te zien in de tweede set. De pass, normaliter toch niet ons zwakste punt, liet het aan Grashoekse zijde helemaal afweten. We kregen de afspraken onderling niet gemaakt en Voerendaal had het serveren over een andere boeg gegooid. Maar liefst 12 pass-fouten mochten we noteren en als je dan met 25-18 de tweede set verliest dan weet je waar het aan lag. De tussenstand kwam daarmee op 1-1.
In de derde set knokten de ploegen zich zij aan zij door de set heen. Dan had Voerendaal een voorsprong die door Grashoek weggewerkt werd en dan andersom. Op 19-19 zorgde een tussensprintje dat Grashoek op 23-21 voorsprong kwam, maar de twee sets winnen levert ook spanning op dus de Grashoekse dames zagen Voerendaal langszij komen op 24-24. Met twee rally’s die beide in het voordeel van Grashoek vielen ging de 3e set ook mee naar huis.
De kans op de eerste winst was er, maar in de 4e set gebeurde vergelijkbare zaken als in de tweede. Grashoek keek teveel naar elkaar en het lukte op de een of andere manier niet om de concentratie vast te houden maar ook ontbrak het aan spelvreugde, wat daarnaast ook nog voor irritatie zorgde. De 4e set was er een om snel te vergeten. Maar dan moest de 5e beslissende nog gespeeld worden. Tot 4-3 ging het wel, maar daarna sloeg Voerendaal een gat van 4 punten. Wissel van kant met 8-4 in het nadeel van Grashoek. Deze achterstand werd niet meer goed gemaakt waardoor de set met 15-11 verloren werd. En de wedstrijd met 3-2 in Voerendaal bleef.
Volgende week een vrij weekend, dus een aantal weken/trainingen om te toe te werken naar de uitwedstrijd tegen onze buren Accretos in Roggel. Zaterdag 7 okt om 15.00 uur zijn we er weer, een mooie tijd en kleine afstand, dus supporters kom lekker mee naar Roggel om de dames van Grashoek aan te moedigen.

Terug
^ Terug naar boven