Volleybalclub GrashoekVolleybalclub Grashoek

Welkom op VC Grashoek.nl!
Op deze website vindt u nieuws en informatie over teams, wedstrijdprogramma's, uitslagen, wedstrijdverslagen en competitiestanden van Volleybalclub Grashoek. Heb je nieuws voor de website, stuur even een mailtje naar de webmaster. En bekijk vooral ook even de Facebookpagina!

Domper voor dames Grashoek6
mrt

Volleyballen na een carnavalsweekend en een mooie overwinning nog vers in het geheugen tegen de koploper. Een heerlijk idee maar ook een gevaarlijk moment in de strijd om plek 1. Vandaag mochten de dames van Grashoek op bezoek bij de buren in Maasbree. Een ploeg die in de thuiswedstrijd ook al zorgde voor flinke tegenstand en die niet voor niets op een 4e plaats staat. Waakzaamheid werd gevraagd en alle registers moesten vandaag open. Maar de ploeg oogde niet scherp en daar roken de dames uit Maasbree hun kans om er een pot van te maken. Zij wilden winnen en dat ging gebeuren dat wisten zij zeker.
In de eerste set ging het redelijk gelijk op en was het met name lastig om de scorende mensen te vinden. De serve druk van Grashoek was te laag waar Asterix daar wel degelijk voor zorgde. Via 13-12 werd het 21-21 en vervolgens 23-23. Een stand die we in de training heel vaak na bootsen om te laten zien dat je onder druk ook kunt volleyballen. Het was echter Asterix wat de winst greep met 25-23.
In set twee had dit haar weerslag, we werden weg geserveerd en in mum van tijd keken we tegen een 10-5 achterstand aan. Spelers keken elkaar aan maar waren niet in staat het zelf te corrigeren. Enkele wissels aan grashoekse zijde zorgden voor de benodigde afwisseling en de dames uit Grashoek zorgden ervoor dat de achterstand snel kleiner werd. Via 15-12 werd het 20-20 en de achterstand was volledig weg. Het geloof kwam terug en de strijd was daar. Wederom verscheen 23-23 op het scorebord maar vergelijkbaar aan set 1 was het Asterix wat dit goed uitspeelde en daarmee was het 25-23 en 2-0 voor Asterix.
Teleurstelling was groot aan grashoekse zijde maar er was nog steeds een wedstrijd te winnen en dat zouden we gaan doen.
Set 3 en set 4 verliepen nagenoeg vlekkeloos. De spanning was er vanaf, enkele omzettingen in het team en met twee maal ruime cijfers 13-25 en 20-25 brachten de Grashoekse dames de wedstrijd weer in evenwicht. Voor het eerst moest een vijfde set dit seizoen de beslissing brengen. En met de start van de set leek er geen vuiltje aan de lucht. Via 0-4 werd het 8-4 en werd er gewisseld van kant, maar toen was het weg. Zes punten op rij voor Asterix en twee time outs verder was het plots 10-8 voor Asterix. Nog een keer de rug gerecht door Grashoek en 13-13 verscheen op het score bord. Maar het verhaal van de wedstrijd ging ook nu op. De laatste twee punten bleven in Maasbree en daarmee de overwinning voor Asterix een feit. Balend van de gemiste kansen wilden de dames niets liever als de douche in en naar huis, zich toch wel een beetje schamend voor de prestatie.
Volgende week een weekend rust en dus tijd om onszelf te herpakken voor de laatste 5 wedstrijden van het seizoen en minimaal plek twee te halen wat dat is de plek die Grashoek over het gehele seizoen minimaal verdiend. Het vervolg is in Panningen op 18-3 om 16.30 uur, wederom een wedstrijd waar niet te licht over gedacht mag worden. 5 finales spelen we nog en daarvoor geldt NIKS VOOR NIKS.

Terug
^ Terug naar boven