Volleybalclub GrashoekVolleybalclub Grashoek

Welkom op VC Grashoek.nl!
Op deze website vindt u nieuws en informatie over teams, wedstrijdprogramma's, uitslagen, wedstrijdverslagen en competitiestanden van Volleybalclub Grashoek. Heb je nieuws voor de website, stuur even een mailtje naar de webmaster. En bekijk vooral ook even de Facebookpagina!

Dames VC Grashoek terug op koppositie7
dec

In het Sinterklaasweekend stond voor de dames van Grashoek de wedstrijd tegen koploper Brovoc op het programma. Wederom een live-uitzending op omroep P&M en een zaal vol publiek. Alle ingredienten om er een spannende en leuke pot van te maken. Beide teams moesten het stellen zonder twee geblesseerde speelsters. Grashoek had waardige vervangers gevonden en een mooi alternatief voor toch een dubbele bezetting op elke positie. Met een wat zenuwachtige start waren het de dames van Brovoc die een kleine voorsprong namen. Spanning en bang om de fout te maken waren oorzaken dat het spel nog op gang moest komen.
Bij een stand van 9-9 waren we erbij. Vervolgens liepen de dames van Grashoek met goed en degelijk spel via 12-9 naar een 19-12 voorsprong. Verrassend, opperst geconcentreerd werd de set binnen gehaald met 25-14.
Deze lijn werd in de tweede set doorgetrokken en ook die setwinst was met 25-19 een feit. Twee nul voorsprong tegen een mede kandidaat uit de top 3, dat kun je je alleen maar wensen.
Zoals al vaker aangegeven lag het onderschattingsmoment op de loer en de waarschuwing daarvoor werd nog maar eens gegeven. Helaas hielp dat niet. Brovoc ging vrijer spelen en met een enorme service druk kwam Grashoek in de problemen. Oplossen lukte niet en spelers verkrampten. In mum van tijd was het Brovoc die de set binnen haalden met 25-14 en ze waren uit op meer.
Maar in de gymzaal in Grashoek ging het publiek er eens goed voor zitten. De dames rechten zich de rug en met de beginopstelling terug in het veld werd er orde op zaken gesteld. Een in het begin van de set opgebouwde voorsprong werd niet meer afgegeven en via 11-6 liepen we uit naar 15-9 omdat om te zetten in setwinst en winst van de wedstrijd.
Een degelijke en goede overwinning van 3-1 brengt de dames van Grashoek terug aan de kop van de ranglijst. Athos uit Sevenum is de enige ploeg met minder verliespunten. Dus schrijf nu alvast 28-1-2017 in je agenda als je erbij wilt zijn in Sevenum. Maar eerst volgen twee belangrijke wedstrijden nog dit jaar. Komende week reizen we naar Horst en daar begint de wedstrijd gewoon op 0-0 en zullen we moeten laten zien dat we er weer staan. Geblesseerden een spoedig herstel, Sinterklaas is naar huis dus kadootjes hoeven er geen uitgedeeld te worden. Sporthal Dendron om 19.00 uur voor degene die ons wil volgen.

Terug
^ Terug naar boven