Dames Grashoek stellen 2e plaats veilig

In een Ankerplaats waar dames 2 hun kampioenschap vierde (gefeliciteerd dames en coaches) stond vandaag de wedstrijd tegen Hovoc uit Horst op het programma. Allebei de ploegen staan op een PD-plaats waarbij Grashoek de druk probeert te houden op koploper Athos en Hovoc zich nog probeert veilig te spelen. Met een gehavend team (drie geblesseerden) was de opdracht duidelijk geen misstap maken.
In de eerste set ging het gelijk op met dan Hovoc en dan Grashoek op voorsprong en zo ging het via 8-6 naar 24-22. Grashoek trok aan het langste eind en met 26-24 was het 1-0. De spanning ging er echter pas echt van af aan Grashoekse zijde na 13-8 in de tweede set. Vanaf dat moment was het anderhalve set Grashoek die duidelijk maakte dat ze vandaag geen foutje gingen maken. Met 25-14 en 25-9 stond het 3-0. Geen vuiltje aan de lucht zou je zeggen. De slotset waren de dames van Grashoek niet meteen bij de les. Een 6-1 voorsprong werd door Hovoc omgebogen naar een 8-6 achterstand en Grashoek was het even helemaal kwijt. Een time out en ze leken zich te herpakken. De set ging gelijk op en daar was plots de gewenste voorsprong van 23-21. En dan een foutenreeks die niet verwacht werd, in de pass, in de verdeling en in de afronding. Dit krijg je niet verzonnen. Meerdere setpunten werden om zeep geholpen en uiteindelijk viel de set met 29-27 aan Hovoc zijde. Een 3-1 overwinning die ervoor zorgt dat de PD-plaats is veilig gesteld, maar een puntverlies in de strijd om plek 1.
Het lijkt erop dat Grashoek op 6 mei deelnemer zal zijn aan de PD-wedstrijden of komt er volgend weekend toch nog een verrassing. Grashoek mag dan op bezoek bij de hekkensluiter AVOC in Horst-America om 17.00 uur.