Dames Grashoek sluiten af met degelijke zege

De laatste wedstrijd van het seizoen tegen het laag geklasseerde Voerendaal. Voerendaal had de volle winst nodig om de degradatiewedstrijden te ontlopen. Ze waren dus met 1 opdracht gekomen maar de dames van Grashoek wilde hun sportieve plicht doen voor het buurdorp Roggel, wat bij winst van Grashoek zich veilig gespeeld had voor klasse behoud.

Na de overwinning van vorige week op Tupos (die vandaag hun deelname aan de promotiewedstrijden ook nog verspeelden) was het lastig starten in de eerste set. Het enthousiasme van Voerendaal en het ontslag van hun coach leek effect te hebben. Grashoek kreeg geen grip op de serve van Voerendaal. Met vlagen konden ze aanpikken maar het was Voerendaal wat brutaal een voorsprong nam in een heel goed gevulde Ankerplaats en met 25-20 de setwinst pakte. Je zag het geloof toenemen aan Voerendaal zijde en zo pakte ze in de tweede set een voorsprong van 2-5. Vanaf dat moment ging het roer om aan Grashoek zijde. Via 11-8, 12-10 liep Grashoek uit naar 19-11. De weerstand was gebroken en plots kon Grashoek weer laten zien dat ze konden volleyballen en vandaag zeker niet wilden verliezen. Met 25-14 setwinst was de wedstrijd weer in evenwicht.

De 3e set was het Grashoek wat bepaalde. De teleurstelling dat de missie om pd te ontlopen mislukt was had effect op Voerendaal. Grashoek voerde de druk op en de spelverdeelster moest meer en meer meters maken om de ballen bij de aanvallers te krijgen. Een verdienste van genoeg druk vanuit Grashoekzijde. De set werd door Grashoek gewonnen met 25-11.

De laatste set van het seizoenwinnen en dan op naar een mooie einde seizoensparty. Grashoek liet er geen twijfel over bestaan en nam een 9-5 voorsprong. Deze werd uitgebouwd naar 15-7 en 19-10. De shotjes in het verschiet zorgde voor even een paar mindere punten aan Grashoek zijde. Toch ging de setwinst na een publiekswissel voor SEM met 25-19 naar Grashoek. Een verdiende en degelijke zege, met een mooie gedeelde 5e plaats als resultaat in de eindstand.

Een plek die meer bewondering vraagt als je ziet welke tegenslagen het team dit jaar gehad heeft en daarbij meenemend dat deze poule bereikt werd door een opvulplek. Het geloof dat we hier kunnen volleyballen groeide met de week en nieuwe belangrijke spelers kwamen bovendrijven. De hulp van andere teams waren noodzakelijke en welkome aanvullingen en daar zijn we ze dankbaar voor, DANK JE WEL.

Ook een dank je wel naar onze trouwe supporters die ons door dik en dun zijn blijven steunen ook in de verre uitreizen. Nu gaan we de zomerstop in, nog een paar weekjes lekker trainen en dan opmaken voor het seizoen 2018-2019. Het seizoen wat ook het jubileumjaar is van VC Grashoek. Met de nieuwe leiding van het team in de personen van Ronald de Jongh en Christian Meulendijks een uitdaging om het resultaat van dit seizoen te evenaren, samen Gaan we ervoor onder het motto; Niks Voor Niks. Dat is het voorbije jaar zeker niet geweest. Nogmaals DANK JULLIE (team, hulp van andere teams, sponsoren en supporters) WEL voor een topseizoen!!!!