Dames 1 worsteld zich naar overwinning

De eerste wedstrijd van het seizoen heeft een overwinning opgeleverd voor Dames 1.

Tegen het onbekende PSV uit Eindhoven moest het seizoen begonnen worden. Na een matige oefenreeks werd het nu menens. Zeker omdat het duel live te volgen was bij P&M radio.

Voor de wedstrijd werden keywords gebruikt als overtuiging en druk. Deze werden helaas in set 1 niet teruggevonden op het veld. Na een 0-6 start werd de hele set achter de feiten aangelopen. Een warrig fluitende leidsman mag hier ook zijn aandeel aan hebben. Wij snappen de reacties van onze vaste Grashoek aanhangers, maar blijf sportief. En het veld betreden valt dan ook niet te toleren.

De 2e set werd het zelfde 6-tal het veld ingestuurd om zich te revancheren. Nog steeds met moeite maar in elk geval met passie en durf bleven we PSV bij. We kwamen steeds iets beter in ons spel, en konden beetje bij beetje de tegenstander ontregelen. Deze set werd dan ook winnend afgesloten.

Na enkele wisselingen opzoek naar de 2-1 voorsprong. De set verliep op side out, tot 12-12 toen werd er bij de “hoekse” formatie een overdrive ingeschakeld. We liepen uit naar 20-12 en de set was gespeeld. Met dank aan veel service druk en goed verdedigen.

De 4e set werd een spannende strijd. We begonnen slecht veel persoonlijke fouten. Een time out van de coach op 1-7!! Bracht ons in elk geval het besef dat we moesten blijven werken, en langzaam maar zeker kropen we dichterbij. Bij 20-20 hadden we de kloof gedicht. Waarna bij 22-22 een sterke service reeks van Eefje de wedstrijd besliste.

Terecht blij en opgelucht de 3-1 overwinning was binnen. We laten zien dat de vorm er nog niet helemaal is maar dat we op inzet en karakter ook kunnen winnen. We zullen absoluut nog beter moeten maar dit geeft wel vertrouwen.

Na de wedstrijd werd de coach en aanvoerder nog even geinterviewd door P&M verslaggever Jo Gielen, die de spannende wedstrijd live versloeg aan de P&M luisteraars.

Mooi was het dat Tamara en Ruud hen jongste telg Naomi kwamen laten zien! En hopen dat we Tamara weer snel mogen begroeten op het trainingsveld.

Volgende week een uitwedstrijd tegen VC Meterik Dames 2 om 17.00.

Ronald de Jongh

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *