Dames 1 verslaat koploper in eigen huis

Op 5 februari stond de thuiswedstrijd tegen koploper Hovoc op het programma. Zoals we zagen voor de wedstrijd een aanvallend topteam. Ze spelen met veel power en snelheid. In de trainingen werden we daar ook op voorbereid. Geïnspireerd door de mooie winst van de Dames 2 begonnen we zelf aan de wedstrijd.

De eerste set ging redelijk gelijk op, een paar kleine foutjes op rij zorgden voor er voor dat Hovoc verdiend deze set won. 17-25

In de setwisseling werd gehamerd dat we de druk zelf moesten verhogen en mee moesten gaan in het enthousiasme van de tegenstander. Laten horen en zien dat je wil winnen. Dezelfde formatie werd het veld ingestuurd zodat ze zich konden bewijzen. In het begin van de tweede set kwamen we een paar puntjes voor die we uit konden bouwen op het einde van de set. 25-17

De belangrijke 3e set starten we geweldig, meteen 4/5 punten voorsprong en we zagen dat Hovoc er moeilijk mee om kon gaan. In die fase van de wedstrijd speelden we niet fantastisch maar wel zo goed als foutloos. Hovoc kreeg als koploper niet de kans om terug in de wedstrijd te knokken. Gefrustreerd door hun eigen spel bleven ze volharden in het hard aanvallen. Maar omdat het bij ons goed stond zowel verdedigend als blokkerend kwamen ze geen punt dichterbij. Elke mogelijk die we kregen zorgden voor het geloof in de overwinning. Zo kwamen we 2-1 in sets voor.

Nu ook maar eens vol doortrekken en vooral niet terugvallen omdat we al 2 sets gewonnen hadden. Wederom een goeie start in de set, wat voor rust zorgde in ons spel. Bij Hovoc het tegenovergestelde. Puntje voor puntje liepen we uit, bij 16-12 de laatste time out van Hovoc. Ook probeerde ze het tij nog te keren met een dubbele wissel. Maar met een goede serve serie van 5 punten was de wedstrijd gespeeld. Uiteindelijk 25-14 in Grashoeks voordeel.

We mogen spreken van een mooie teamprestatie van Dames 1 en we blijven thuis ongeslagen.

Ook willen wij de fanatieke Grashoek supporters bedanken voor hun aanmoedigen!

Volgende week de uitwedstrijd tegen Nuvoc uit Veldhoven, benieuwd of we deze lijn voort kunnen zetten.